Traian Băsescu, despre Klaus Iohannis: Este inadmisibil ca președintele României să vorbească prin presa germană mai mult decât vorbește prin presa românească (VIDEO)

Traian Băsescu, despre Klaus Iohannis: Este inadmisibil ca președintele României să vorbească prin presa germană mai mult decât vorbește prin presa românească (VIDEO)
Foto: facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV că este indamisibil ca președintele Klaus Iohannis să vorbească mai mult prin presa germană, decât prin presa din România.

Precizarea lui Traian Băsescu vine în contextul în care Klaus Iohannis a acordat un interviu televiziunii publice din Germania ARD, interviu susținut în limba germană.

”Este inadmisibil ca președintele României să vorbească în Germania, prin presa germană, mai mult decât vorbește prin presa românească. Nu aș vrea să ajungem la situația în care, Germania îl are oricum pe Donald Tusk ca servitor acolo, președinte al Consiliului European,  să mai creeze și un președinte al României, să fie copilul de mingi al Germaniei. Vreau să cred ca este doar o întâmplare faptul că ne vorbește Iohannis în limba germană”, a declarat fostul șef al statului.

Totodată, Traian Băsescu este de părere că președintele greșește pentru că nu își exprimă mai des punctele de vedere cu privire la problemele de actualitate, precizând că Iohannis confundă România cu Germania.

”După părerea mea, președintele Iohannis greșește. El se ferește să semene, într-un fel sau altul, cu abordările pe care le-am avut eu. Adică ieșiri frecvente în care exprimam puncte de vedere cu privire la ceea ce se întâmplă în spațiul politic. Greșește pentru că România nu e Germania. Dânsul aici face confuzia. Acolo lucrurile sunt așezate, suntem în altă lume.  Punctele de vedere ale președintelui trebuie exprimate de câte ori este nevoie, pe cât posibil în limba română. Dacă o să ne oblige, mă rog, o să învățăm și limba germană, dacă devine limbă obligatorie sau limbă oficială în România. Dar deocamdată președintele României vorbește în limba română, pentru români. Dacă nu e jignitor cumva să vorbești limba română. Eu nu mă sfiesc să vorbesc. Îmi place și cred că un președinte trebuie să se adreseze românilor în limba română”, a mai precizat Traian Băsescu.

Băsescu, despre interviul acordat de Iohannis în limba germană

Ultima oră
22:35 - Un turist polonez, accidentat în Munţii Latoriţei. Salvamontiștii au intervenit
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”