MAȘINILE DIESEL, INTERZISE OFICIAL, românii au intrat în PANICĂ: Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, măsura a intrat în vigoare

MAȘINILE DIESEL, INTERZISE OFICIAL, românii au intrat în PANICĂ: Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, măsura a intrat în vigoare
Sursă foto: Pixabay / Rudy and Peter Skitterians

Era mașinilor diesel se apropie de final!

Anunțul vine chiar de la vârful Comisiei Europene, în contextul în care câteva mari oraşe din UE au anunţat deja interzicerea circulaţiei autovehiculelor cu motor pe motorină.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, Elzbieta Bienkowska.

Declarațiile acesteia vin după mega-scandalul „Dieselgate” legat de falsificarea testelor privind emisiile, care ar putea ajuta totuși blocul comunitar să schimbe din temelii industria auto din Europa.

CORINA CHIRIAC, ÎN DOLIU! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ MOARTEA LUI MIHAI CONSTANTINESCU! O NOUĂ TRAGEDIE A ȘOCAT ROMÂNIA

În prezent, aproximativ jumătate dintre maşinile din UE au motoare diesel, iar marea lor problemă este legată de faptul că sunt extrem de poluante.

„Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, arată Cristian Bucur, director tehnic RAR, conform digi24.ro.

Roma a anunţat deja că va interzice circulația mașinilor diesel din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena.

Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.

LACRIMI ÎN MUZICA POPULARĂ! CORNELIA REDNIC, ÎN STARE GRAVĂ! METODA DRASTICĂ DE SLĂBIT A BĂGAT-O ÎN SPITAL

„Numărul de autroturisme este într-o continuă creştere, una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am delimitat şi zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care va putea fi introdus ‘timbrul de centru'”, a explicat Sorin Chiriţă, city manager Bucureşti.

Ultima oră