Poliția cehă a transformat un Ferrari confiscat în mașină de urmărire

Poliția cehă a transformat un Ferrari confiscat în mașină de urmărire
sursă foto: Poliția Republicii Cehă

Poliția din Republica Cehă a transformat un Ferrari pe care l-a confiscat de la infractori într-o mașină de urmărire care ajunge la o viteză de până la 320 km/h.

După câteva modificări ale aspectului, Ferrari-ul a trecut de partea binelui

Ferrari 458 Italia din 2011 avea culoarea roșie dar autoritățile l-au vopsit cu dungi reflectorizante galbene și albastre și i-au montat un panou de lumini pe partea superioară.

Acesta va fi folosit pentru a urmări mașinile furate și pentru a stopa cursele rutiere ilegale, a precizat poliția într-un comunicat.

Chiar dacă modelele similare pot ajunge la prețuri de peste 150.000 de lire sterline, poliția cehă a subliniat că supermașina nu este o achiziție de lux; au modificat-o cu aproximativ 10.300 de lire sterline, ceea ce, potrivit acestora, ar fi fost suma pe care ar fi plătit-o pentru o Skoda nouă.

Vehiculul va fi folosit de un departament special de supraveghere și va fi condus doar de ofițeri de poliție instruiți.

Jiří Zlý, șeful departamentului de trafic al poliției, a declarat că mașina va fi folosită la nivel național împotriva unora dintre cei mai „agresivi” infractori de pe șoselele cehe.

Poliția din această țară nu este prima care folosește mașini sport. Ofițerii italieni au un parteneriat cu Lamborghini și își folosesc mașinile pentru a transporta rezervele de sânge la locurile accidentelor. În Dubai, poliția dispune de o întreagă flotă de supermașini.

Urmăriți B1TV.ro și pe