Guvernul a făcut anunțul! Șoferii vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a circula pe A3. De când se aplică taxa…

Guvernul a făcut anunțul! Șoferii vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a circula pe A3. De când se aplică taxa...
Foto: Pixabay

Guvernul a desemnat, de curând, un consorţiu format dintr-o firmă din China şi una din Turcia pentru a construi viitoarea autostradă Ploieşti-Braşov, în parteneriat public-privat.

Însă, șoferii care vor dori să circule pe acest tronson vor plăti o taxă chiar şi pe tronsonul Bucureşti-Ploieşti, care este deja construit.

„Va exista o taxă din Bucureşti. Vom scoate rovinieta de pe acea bucată”, a declarat Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Mai precis, conducătorii de autoturisme care vor dori să ajungă în Braşov pe autostradă vor plăti 6,3 euro fără TVA la 100 km de autostradă parcurşi, scrie adevărul.ro.

Pe de altă parte, opoziţia menționează că această taxare ar fi ilegală pentru că tronsonul București – Ploiești a fost construit cu fonduri europene şi de la bugetul statului.