Un român a cumpărat o poză cu un permis, pentru a circula pe drumul public. Cum a fost prins de autorități

Un român a cumpărat o poză cu un permis, pentru a circula pe drumul public. Cum a fost prins de autorități

Un român și-a cumpărat un permis de conducere de pe Facebook. El a plătit 1600 de euro pe o poză cu un permis de conducere personalizată cu numele și poza sa.

Achiziția a fost făcută prin intermediul rețelei de socializare, însă nu a funcționat în fața autorităților.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a fost depistat conducând un autoturism, deşi nu dobândise în prealabil dreptul de a conduce.

Evenimentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă. La momentul cu pricina un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Chipereşti, un autoturism. Mașina era înmatriculată în România, iar la volan se afla cetăţeanul român C.C., în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în judeţul Bacău, potrivit playtech.ro.

La controlul de frontieră, persoana aflată la volan nu a putut prezenta permisul de conducere. În schimb, a arătat pe telefonul mobil o fotografie cu un permis de conducere românesc.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule, iar imaginea de pe telefon nu era o poză a unui permis valid.

Bărbatul a declarat că l-a cumpărat de pe Facebook de la o persoană pe care nu o cunoaște, dar căreia a plătit nu mai puțin de 1600 de euro pentru poza cu pricina.

În acest caz, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat pe tot parcusul Congresului (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)