Adio, Rabla la becuri: AFM oferă noi explicații

Adio, Rabla la becuri: AFM oferă noi explicații
Foto: Pixabay

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) transmite că bugetul de 400 milioane lei pentru programul Rabla la becuri, votat anul trecut, a fost realocat pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, potrivit unui răspuns al instituției la solicitarea Economedia.

Menționăm că bugetul alocat pentru derularea programului a fost realocat pentru Programul Sisteme Fotovoltaice, pentru care am primit extrem de multe solicitări de reluare.

De aceea, pentru anul acesta, bugetul AFM pentru panouri fotovoltaice este cel mai mare buget acordat pentru acest program de până acum și anume 2 miliarde de lei.

Rezultatele acestui program se transpun într-un timp foarte scurt în reducerea prețului la facturile de energie, ceea ce este foarte important în contextul energetic actual”, a transmis AFM pentru Economedia.

Explicații: „Se realizează o analiză pentru a se găsi cea mai bună variantă”

Reprezentanții instituției transmit, conform sursei citate, că, în această perioadă, se realizează o analiză pentru a se găsi cea mai bună variantă de desfășurare a acestui program:

„În acest sens, s-au purtat discuții și au fost dezbătute mai multe variante împreună cu Ministerul Mediului și Ministerul Muncii. Este luată în calcul varianta ca Programul Rabla pentru becuri să se adreseze persoanelor defavorizate deoarece ar fi normal ca banii publici să se ducă în zone unde este nevoie de sprijin financiar”, mai transmite AFM.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)