Adriean Videanu: Privatizarea Oltchim, mostra supremă de incompetență a Guvernului. Au făcut-o în cel mai prost moment

Adriean Videanu: Privatizarea Oltchim, mostra supremă de incompetență a Guvernului. Au făcut-o în cel mai prost moment

Președintele PDL București, Adriean Videanu, a declarat joi, în cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt”, difuzată de B1 TV, că privatizarea combinatului Oltchim este realizată într-un moment inoportun, acest lucru evidențiind „mostra supremă de incompetență a Guvernului”.

„Asta este mostra supremă de incompență a Guvernului în privatizarea unei entități economice cum este Oltchimul. Au făcut-o în cel mai prost moment, privatizare a început iî timpul mandatului meu. Paradoxal, Oltchimul are piață, ceea ce e este foarte importat, și știm că resurse se găsesc, investitori se găsesc”, a spus democrat liberalul.

„Trebuia să rezvolăm o problemă, conversia creanței AVAS, care trebuia să primească aprobare de la Bruxelles, iar asta a durat un an și ceva. Când am primit acceptul, ei au ales această soluție, care estea cea mai mare mostră de incompetență a unui guvern de după 1989”, a mai spus Videanu.

Până în prezent, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, Dan Diaconescu şi Ştefan Vuza, prin firmele Chimcomplex şi Aisa Invest.

Privatizarea Oltchim reprezintă una dintre condiţiile pentru aprobarea de către board-ul director al FMI a celei de-a şasea evaluări a acordului cu România.

Videanu, despre privatizarea Oltchim

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_23756').select();" id="embed_text_23756" />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe