Dacă te numeri printre cei care primesc bonuri de masă, este bine să ştii că există şi unele riscuri, nu numai avantaje, scrie dcbusiness.ro.
Prin Legea 165/2018, s-a simplificat procedura de distribuire a acestora dar și modul în care se folosesc, dar...
Beneficiarii acestor tichete nu pot folosi un număr mai mare de astfel de bonuri decât numărul zilelor lucrate într-o lună. În caz contrar sunt sancționați cu 0,5 puncte de amendă, adică 72,5 lei în condițiile în care la ora actuală, punctul de amendă este de 145 de lei.
Tichetele folosite în alt scop decît cel prevăzut și pentru care a fost emis aduce o amendă de 1,5 puncte, adică 217,5 lei.
Cei care vând dar și cumpără tichete sunt amendați cu 3 puncte, respectiv 435 de lei.
Unitățile de cazare care acceptă tichetele de la alte persoane decât cele care sunt înscrise pe tichete sunt amendate cu 7 puncte, adică 1.015 lei.
Diminuarea valorii nominale sau emiterea unor tichete cu alte valori decât cele care sunt prevăzute în lege, dacă tichetele sunt folosite sub valoare lor sau în alte scopuri decât cele pentru care au fost emise, atrag după sine și cele mai mari amenzi care ajung la 2.030 adică 14 puncte de amendă.
Amendați cu 2.030 lei sunt și firmele care nu dau tichete aferente sau nu alimentează cardurile pentru perioada lucrată sau eliberează tichete care nu conțin toate informațiile necesare.