Președintele ANAF, DEMIS! Mirela Călugăreanu revine la șefia Fiscului: ‘Dorim mai multă transparență’ (VIDEO)

Președintele ANAF, DEMIS! Mirela Călugăreanu revine la șefia Fiscului: 'Dorim mai multă transparență' (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

Mirela Călugăreanu revine în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a anunțat ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Călugăreanu a promis, luni, „mai multătransparență” în cadrul instituției Fiscului. Aceasta a anunțat noi schimbări fiscale.

„Ne vom consulta cu oamenii de afaceri și cu mediul academic.

Numărul de formulare sunt acum în jur de 600 pentru persoane juridice. Dorim să simplificam partea de formulare și declarații. Vrem să simplificăm și Declarația unică pentru persoane fizice”, a spus Călugăreanu.

Vom înfiița școala de fiscalitate. Dorim sa atragem in sistemul fiscal tineri absolvenți din mediul academic, să-i formăm”, a spus noua șefă ANAF

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Decizia de numire a acesteia, care aparține prim-ministrului Viorica Dăncilă, a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Călugăreanu a mai condus ANAF din vara lui 2017 până în martie 2018. A fost înlocuită de Ionuț Mișa, schimbat și el, la începutul acestui an, cu Mihaela Triculescu.

Recent, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-a declarat nemulțumit de activitatea Mihaelei Triculescu la conducerea instituției, acuzând că încasările au fost mult prea mici. Pentru a le crește, Guvernul a decis să se revină la depunerea şi pe hârtie a Declarației Unice. De asemenea, Executivul a amânat termenul de depunere a documentului de la 31 martie la 31 iulie.

Mihaela Triculescu a fost înlocuită cu Mirela Călugăreanu.