ALARMANT! Una din patru noi angajări din ultimul an s-a facut la stat. „Factura salarială din sectorul bugetar este…”

ALARMANT! Una din patru noi angajări din ultimul an s-a facut la stat. „Factura salarială din sectorul bugetar este…”

În instituțiile publice s-au făcut în ultimul an 24 de mii de noi angajări.

Astfel, acestea reprezintă un sfert din totalul celor aproximativ 108 de mii de noi angajări din ultimul an la nivelul întregii economii, informează ZF.

Cele mai multe angajări s-au realizat în sectorul serviciilor de sănătate şi asistenţă socială, unde salariile au crescut după deciziile luate de Executiv, ajungând la 384.100 de angajați la finalul lunii februarie a acestui an.

„În sănătate există clar un deficit mare de personal, nu văd nimic rău că a crescut numărul de angajaţi. În sectorul public sunt zone în care există un deficit mare de personal şi zone unde sunt excedente. M-ar preocupa mai mult dinamica din administraţie publică şi mai puţin cea din sănătate, pentru că în sănătate ştim cu toţii, în orice spital există un deficit mare de personal“, a explicat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

De asemenea, președintele Consiliului Fiscal a specificat că este important ce fel de personal s-a angajat (doctori, infirmiere sau personal administrativ).

Cheltuielile statului cu salariile bugetarilor vor ajunge la 8,9% din PIB, faţă de 8,3% din PIB în 2017, la fel ca în 2008.