Angajatorii ar putea oferi salariaților 300 de lei sub forma unor tichete cadou de Paște, fără a plăti taxe la ANAF

Angajatorii ar putea oferi salariaților 300 de lei sub forma unor tichete cadou de Paște, fără a plăti taxe la ANAF
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Angajatorii le pot oferi salariaților tichete cadou de Paște în valoare de 300 de lei, fără să mai plătească taxe la ANAF. În cazul în care suma este depășită, angajatorii trebuie să plătească impozit pe sumele oferite.

Tichete cadou în valoare de 300 de lei pentru salariați, fără ca angajatorii să mai plătească impozit

Modificarea adusă de OUG 130 interzice firmelor să ofere tichete cadou persoanelor care nu sunt angajate.

Companiile care încalcă aceste prevederi pot să fie amendate cu până la 35.700 de lei. Suma de 300 de lei poate fi oferită sub forma unor tichete cadou, cadou în bani sau bunuri.

Tichetele oferite cadou, de Paște, reprezintă venituri neimpozabile și nu intră în baza de calcul a contribuțiilor sociale în limita sumei de 300 de lei, dacă acestea sunt prevăzute în contractul de muncă sau în regulamentul intern, potrivit dcnews.ro.

Dacă salariații primesc cadouri în bunuri, taxa pe valoare adăugată din facturile de achiziție nu este deductibilă și nu este efectuată în folosul unor operațiuni care dau drept de deducere conform art.  297 din Codul fiscal.

Pentru întreagă valoare se stabilește limita neimpozabila, respectiv limita deductibilă de 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii(art.25 alin.(2) lit.b) pct.3 Cod fiscal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)