ANI verifică 15 lideri de sindicat, printre care Bogdan Hossu şi Vasile Marica

ANI verifică 15 lideri de sindicat, printre care Bogdan Hossu şi Vasile Marica
Foto: realitatea.net

Primii lideri de sindicat care au intrat în atenţia DNA, au fost Vasile Marica şi Vasile Lincu. Dacă preşedintele Sed Lex a fost cercetat de Agentia Natională pentru Integritate, în legătură cu declaraţia de avere, în cazul lui lincu, i-a fost percheziţionată şi casa, nu doar sediul sindicatului.

Vasile Lincu este acuzat într-un dosar de delapidare alături de un alt coleg, Florin Valnei. Cei doi şi-ar fi însuşit banii sindicaliştilor fără aprobarea conducerii şi fără să-i înregistreze în contabilitate.

Lincu a considerat percheziţiile un efect al dezvăluirilor pe care le-a facut despre corupţia din vămi. El este autorul celebrei sintagme” tabla de şah” a corupţiei din vămi, care indică drept beneficiari, lideri de la PDL.

Şi Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, a fost luat la ochi de organele de control ale statului , mai exact de Agenţia Naţională de Integritate. Inspectorii ANI aveau informaţii că averea soţilor Marica este nejustificată în raport cu veniturile anuale. Conform declaraţiei de avere, cei doi soţi au o vilă, un apartament , un teren, două maşini, şi mari sume de bani în conturi.

Verificările ANI s-au făcut după ce numele lui Marica a fost pronuntat în dosarul “corupţie la vamă”. O angajată a Directiei Regionale Vamale Bucureşti, a susţinut că i-ar fi plătit acestuia 20.000 de dolari pentru a obţine un post de inspector vamal.

Un fost şef al Vămii Giurgiu a recunoscut public că Vasile Marica este implicat în colectarea şpăgii din punctele vamale , şi ia cota parte de la colegii care vor să avanseze în post.

ANI a anunţat în februarie că va verifica averile a 15 lideri de sindicat care nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese, sau a căror avere este nejustificată.

Pe listă sunt Bogdan Hossu, Vasile Marica, Dumitru Costin, Liviu Luca, Gheorghe  Isvoranu, Ion Popescu şi Marius Pârvu.

15 lideri de sindicat, cercetați de ANI

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)