APOCALIPSA BĂNCILOR, după Teodorovici: ‘Dacă vor face asta, vor urma noi măsuri’

APOCALIPSA BĂNCILOR, după Teodorovici: 'Dacă vor face asta, vor urma noi măsuri'

Eugen Teodorovicia introdus taxa pe lăcomie pentru bănci, iar mediul bancar și de afaceri s-a inflamat! Guvernul a dat OUG prin care una dintre cele mai importante măsuri din noul act normativ este taxa pe activele financiare ale băncilor, care este de 0,1% pentru un ROBOR între 2% și 2,5%, de 0,2% pentru 2,51%-3%, de 0,3% pentru 3,01%-3,5%, de 0,4% pentru 3,51%-4%.

Sâmbătă seara, la România TV, Teodorovici a avetizat băncile că dacă nu vor scădea ROBOR-ul și vor urca dobânzile pentru români vor urma noi măsuri împotriva lor.

”Este cel mai important act pe care l-a emis acest Guvern, în ultimii 2 ani. Au fost presiuni imense ca el să nu apară. O să prezentăm scrisorile care au venit la ministere, o să le prezentăm alături de premier. Nu e intenția de a taxa băncile, ci de a le descuraja de a avea un nivel de dobândă ridicat. Nu am prevăzut niciun leu ca urmare a acestei măsuri în bugetul pe anul viitor. Ne dorim să fie cât mai jos acest ROBOR ca să nu taxăm activele băncilor. Consiliul Concurenței va face o investigație să vedem cât s-au împrumut băncile între ele și multe altele. Încercăm să anticipăm pașii următori ai băncilor, poate vor mări acea cotă fixă din contracte. Dacă vor face asta, vor urma noi măsuri.

Consiliul Concurenței să facă o analiză cu noi, să vedem cât s-au împrumutat băncile între ele, cât au împrumutat mai departe (…) Dacă eu cer Consiliului Concurenței și care sunt efectele unui astfel de mecanism și spune în doi trei ani, păi în trei ani economia noastră e…Vom modifica clar ca acea structură va face aceste investigații. Nu e permis să faci în 2-3 ani. E maxim 6 luni, raport parțial la 3 luni de zile. În 2 ani pleacă și mama companiei si prinde orbul scoate-i ochii.”, a declarat Teodorovici, citat deŞtiri pe surse.

Ultima oră