Apple a luat măsuri privind fişierul secret care stochează informaţii GPS

Apple a luat măsuri privind fişierul secret care stochează informaţii GPS

Apple a lansat o variantă îmbunătăţită a software-ului de iPhone şi iPad, pentru a repara problema apărută prin stocarea, în secret, a tuturor mişcărilor utilizatorilor acestor dispozitive, anunţă BBC. Problema a ieşit la iveală când o echipă de cercetători pentru securitate au găsit un fişier ascuns în dispozitive, care reţinea informaţii GPS. Utilizat cu software-ul potrivit, fişierul ar putea genera o hartă a tuturor mişcărilor persoanei cu telefonul.

Compania Apple a negat faptul că ar fi utilizat informaţia pentru a urmări locaţia clienţilor şi a dat vina pe o eroare din software.

Update-ul de software, care este disponibil pe magazinul online iTunes, reduce perioada pe care sunt stocate informaţiile la doar o săptămână şi nu le mai transferă pe calculatoarele utilizatorilor, atunci când este conectat telefonul.

Mai mult, dacă utilizatorii de iPhone sau iPad dezactivează setarea de „servicii locaţie” de pe dispozitiv, acesta va înceta să stocheze informaţiile.

În replică, reprezentanţii Apple au spus: „iPhone-ul nu face publică locaţia, ci mai degrabă menţine o bază de date de puncte wi-fi din jurul locaţiei, unele putând să se afle chiar la 100 de km depărtare de telefon, pentru a ajuta utilizatorul să-şi calculeze rapid şi precis locaţia, atunci când este nevoie”.

La sfârşitul lunii, Apple şi Google vor da declaraţii în faţa Guvernului american, privind securitatea mobilă, în timp ce companiile doresc dezvăluirea metodei prin care se colectează şi se stochează informaţiile.

În Florida a fost intentat un proces împotriva Apple, sub acuzaţia de violare a intimităţii. De asemenea, două femei au dat în judecată Google pentru colectarea de date pe dispozitive cu sistem de operare Android.

Tags: