Au cedat în fața criticilor: Legea TVA split, modificată radical în Senat (VIDEO)

Au cedat în fața criticilor: Legea TVA split, modificată radical în Senat (VIDEO)

Comisia de buget-finanțe a Senatului a aprobat mai multe amendamente privind legea plății defalcate a TVA. Acestea schimbă în mod radical legea care a fost aspru criticată de întregul mediu afacere.

Cel mai important, printr-unul dintre amendamentele adoptate, plata defalcată a TVA este obligatorie, începând cu 1 ianuarie 2018, doar pentru companiile care au încheiata contracte cu statul. Restul companiilor au opțiunea de a alege dacă vor TVA split sau să rămână pe vechiul sistem de plată.

Au cedat în fața criticilor: Legea TVA split, modificată radical în Senat

#DIRECT_ONE_aedrrt#

Această schimbare vine după ce oamenii de afaceri s-au opus, aproape în unanimitate, introducerii acestei măsuri economice argumentând că această măsură va crea un blocaj financiar pentru IMM-uri, iar faptul că acest sistem va fi unul foarte costisitor ar putea face ca investitorii străini să evite țara noastră.

Modificările au fost făcute la inițiativa senatorul PSDȘtefan Micu. Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, nu a fost prezent la dezbaterile din comisie, instituția fiind reprezentată de un secretar de stat.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)