Scumpirile din ultima perioadă au început să le dea bătăi de cap românilor. Printre alimentele al căror preț au explodat se numără și ceafa de porc, dar și mușchiulețul de porc. Iată cât trebuie să plătească bucureștenii pentru un kilogram de carne.
Acum, cu câteva zile înainte de Crăciun, românii care nu și-au terminat cumpărăturile pentru sărbători trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar atunci când vine vorba de ceafa de porc sau mușchiulețul de porc.
În urma unei analize mai profunde a prețurilor de la raft, românii vor scoate mai mulți bani din buzunar dacă își doresc preparatele tradiționale pe masa de Crăciun, iar acestea ar putea deveni un lux pentru mulți.
Gospodinele care vor pregăti anul acesta de Crăciun friptură tradițională, cârnați, tobă sau caltaboș trebuie să știe că prețul unui kilogram de ceafă de porc pornește de la 32.99 lei, iar mușchiulețul de porc de la 39,99 de lei.
Pe lângă prețul cărnii care a crescut considerabil în ultima perioadă, românii se confruntă cu prețuri mari și la orez (15.49 de lei/kg), fasole (16.99 de lei/kg) și făină (8 lei/kg).
De pe masa de Crăciun nu poate lipsi nici șoriciul. Anul acesta un kilogram jumătate de șorici costă în jur de 90 de lei, conform cancan.ro.
„Un porc are 50 de kilograme, o carcasă. Vă dați seama, pe ea vine 1,2 kilograme, maximum 1,5 kilograme de șorici. Noi trebuie să vindem 50 de kilograme de carne ca să obținem atâta șorici. Un kilogram și ceva”, a menționat un proprietar de carmangerie.