Mai avem de aşteptat! O nouă AMÂNARE pentru Autostrada Lugoj-Deva, după ce terenul a început să o ia la vale… (FOTO, VIDEO)

Mai avem de aşteptat! O nouă AMÂNARE pentru Autostrada Lugoj-Deva, după ce terenul a început să o ia la vale... (FOTO, VIDEO)
Foto: CNAIR / Facebook

Probleme neaşteptate pe un tronson al şantierului Autostrăzii Lugoj-Deva. Cei 22 de kilometri de pe Lotul 4 al autostrăzii ar putea fi terminați abia în vara lui 2019, după ce constructorul s-a lovit de o alunecare de teren în zona dealului Șoimuș.

Incidentul a dus la necesitatea unor lucrări suplimentare, deşi iniţial autorităţile sperau ca Lotul 4, ajuns la un stadiu de 94%, să fie gata până la finalul acestui an.

„Am discutat cu constructorul care ne-a transmis că va respecta termenul contractual care este luna august 2019, dar face toate eforturile să termine mai repede”, au declarat, pentru hotnews.ro, reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Mai mult, constructorul a cerut CNAIR prelungirea închiderii traficului pe tronsonul Deva – Simeria și devierea traficului pe DN 7 până pe 29 noiembrie pentru a putea conecta la rețea lotul aflat în construcție.


Asocierea SC Tehnostrade SRL – SC SPEDITION UMB SRL transmitea în urmă cu câteva zile că lucrările vor fi gata până în vara lui 2019 și că lucrările de la Șoimuș reprezintă o premieră tehnică în România.

Constructorul susţinea că sunt mobilizați în total un număr de 800 de oameni, dintre care aproximativ 100 sunt specialişti, ingineri, directori şi coordonatori de proiect, dar și că pe șantier acționează circa 300 de utilaje specifice.

După anunțul constructorilor, Asociația Pro Infrastructură a reacționat și a apreciat termenul de finalizare – august 2019 – ca fiind unul realist, publicând și o serie de fotografii realizate de un membru al comunității forumului peundemerg.ro.

(Foto: forum.peundemerg.ro)

Pe lotul 4, deși majoritatea lucrărilor la autostradă sunt gata, o porțiune de teren în zona dealului Șoimuș s-a surpat exact în zona zidului de sprijin de lângă viitorul corp al autostrăzii. Alunecarea de teren a dat peste cap planurile constructorului.

(Foto: forum.peundemerg.ro)

„Din informațiile vehiculate până acum, zona alunecării de teren este una de falie geologică, având alte caracteristici decât restul dealului. Primele semne au apărut încă de la finalul lui 2017”, transmitea Asociația Pro Infrastructuraîn urmă cu două săptămâni.
„Acesta este un nou exemplu de pregătire defectuoasă a proiectului la nivel de studiu de fezabilitate. În porțiunea în cauză nu a fost executat nici măcar un foraj geotehnic de către proiectant (DIWI Consult). Rezultatul? În etapa de execuție apar probleme și întârzieri, plus costuri suplimentare!”, atrage atenția Asociația Pro Infrastructura.

Un alt ONG, Asociația Construim România, a publicat recent un video realizat în dronă exact cu problemele de sol de pe dealul Șoimuș.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: Construim Romania / Youtube)

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți