Averea noului prim-vicepreședinte ASF: Aproape 230.000 de euro încasați în 2013, ca vicepreședinte CSA și apoi membru și consilier în ASF

Averea noului prim-vicepreședinte ASF: Aproape 230.000 de euro încasați în 2013, ca vicepreședinte CSA și apoi membru și consilier în ASF

Cornel Coca Constantinescu, noul prim-vicepreședinte ASF, în locul lui Marian Sârbu a cărui numire a fost neconstituțională, a declarat joi că și-a actualizat declarația de avere cu veniturile salariale din 2013.

Constantinescu a fost tras la răspundere de jurnaliști, după ce a prezentat trei norme adoptate de ASF, în noua sa funcție, fără ca el să-și fi afișat veniturile salariale.

Datele din noua declarație de avere arată că acesta a încasat anul trecut venituri brute de natură salarială de peste 1,01 milioane lei (aproape 230.000 de euro) ca vicepreședinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) și ulterior ca membru și consilier în conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Ultima declarație de avere de pe site-ul ASF a lui Cornel Coca Constantinescu este completată în data de 28 octombrie 2014.

Conform datelor din acest document, acesta a încasat un venit brut anual de 1.014.573 lei (circa 230.000 de euro, respectiv aproape 20.000 de euro/lună) din funcțiile de vicepreședinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și ulterior ca membru și consilier în conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Din activitatea didactică la Academia de Studii Economice, acesta a încasat un venit brut anual de 2.250 lei, în timp ce soția sa, Mihaela Ioana Constantinescu, a încasat 67.798 lei în 2013 ca director adjunct la Fondul de Garantare a Asiguraților.

El a mai spus că, momentan, nu se ia în calcul acordarea de prime de Craciun pentru angajații ASF în acest an, informează HotNews.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)