Banca Mondială: Economia globală ar putea fi redresată în cinci ani, după pandemie. În țările sărace, criza financiară se va întinde pe o perioadă chiar mai lungă

Banca Mondială: Economia globală ar putea fi redresată în cinci ani, după pandemie. În țările sărace, criza financiară se va întinde pe o perioadă chiar mai lungă

Redresarea economiei globale ar putea dura până la cinci ani,după criza provocată de pandemia de COVID-19. Totuși, în țările mai sărace, consecințele s-ar putea întinde pe o perioadă mult mai lungă, spuneeconomistul şef al Băncii Mondiale, CarmenReinhart.

„Probabil va fi o revenire rapidă în momentul în care toate măsurile de siguranță, restricțiile și carantină vor fi ridicate, dar o revenire completă ar putea dura până la cinci ani”, a spus Reinhart într-o intervenție la distanță în timpul unei conferințe ținute la Madrid, citează aljazeera.com.

Reinhart a mai declarat că recesiunea cauzată de pandemie va dura mai mult în unele țări decât în ​​altele și va accentua inegalitățile, deoarece cei mai săraci vor fi mai afectați de criză în țările bogate, iar cele mai sărace țări vor fi mai afectate decât țările mai bogate.

„Pentru prima dată în douăzeci de ani, rata sărăciei globale vor crește după criză„, a mai spus ea.

Când se va încheia pandemia de COVID-19

Bill Gatesestimează că pandemia de coronavirus se va încheia până la sfârșitul anului 2021, însă, până atunci, până la apariția unui vaccin, milioane de persoane vor muri în țările sărace, cele mai multe din aceste decese fiind cauzate nu de boala în sine, ci de supraaglomerarea sistemelor de sănătate și a țărilor cu economii care erau deja scăzute.

Fondatorul Microsoft speră că până la sfârșitul anului 2021un vaccin eficient ar fi dat în producția de masă și o parte suficient de mare din populația lumii va fi imunizată pentru a opri pandemia.

Mai mult, Bill Gates le-a solicitat țărilor bogate să cumpere vaccinuri pentru cei săraci. Potrivit acestuia, „dacă unele țări rămân rezervoare pentru boală, va continua să apară din nou. Dacă vaccinurile au un preț suficient de mare în țările bogate pentru a acoperi costurile fixe ale producției – studii clinice, fabrici și așa mai departe – atunci costul marginal al aprovizionării în țările sărace ar fi relativ modest: de ordinul a 10 miliarde de dolar, 12 miliarde în total”. Dealtfel, fundaţia lui Bill Gates a donat 300 de milioane de dolari pentru a sprijini combaterea pandemiei.

Cu toate acestea, Bill Gates este de părerecă ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de doze de vaccin pentru a elimina virusul COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)