Banca Românească va deveni acţionarul majoritar al NBG Leasing, în locul National Bank of Greece

Banca Românească va deveni acţionarul majoritar al NBG Leasing, în locul National Bank of Greece
Foto: m.incomemagazine.ro

Banca Românească va deveni din toamnă acţionarul majoritar al NBG Leasing, cu 93,57% din acţiuni, în locul grupului National Bank of Greece, din care fac parte ambele instituţii de finanţare. Asta după ce va vea loc o reducere şi o majorare succesivă a capitalului social, până la valoarea de 15,56 milioane de lei, potrivit Mediafax.

În prezent, National Bank of Greece (NBG) controlează 99,99987% din titlurile companiei de leasing, iar Banca Românească are 0,00023%.

Acţionarii NBG Leasing au decis, într-o adunare generală extraordinară din 27 iulie, scăderea capitalului social de la 31,72 milioane de lei la 1 milion de lei, prin reducerea unui număr de 3,07 milioane de titluri, pentru acoperirea parţială a pierderilor fiscale înregistrate de companie în anii precedenţi.

Ca urmare a reducerii capitalului, National Bank of Greece va avea 99,999% din titluri, iar restul de 0,001% va reveni Băncii Româneşti. Ulterior, va avea loc o majorare de capital, la 15,56 milioane lei, prin emiterea unui număr de 1.456.043 acţiuni noi, cu o valoare nominală de 10 lei şi o valoare contabilă de 46 lei per titlu.

Banca Românească va subscrie toate acţiunile emise, întrucât NBG a renunţat la dreptul de preempţiune de subscriere, pentru care va plăti 66,97 milioane de lei, din care 52,41 milioane lei reprezintă prima de emisiune aferentă diferenţei dintre valoarea contabilă şi valoarea nominală a acţiunilor.

După majorare, Banca Românească va avea 93,57% din titlurile companiei de leasing, iar National Bank of Greece rămâne cu un pachet de 6,42%.

Tags:
Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului