Chinezii intră pe piața bancară din România. Isărescu: Bank of China preconizează să desfășoare operațiuni din luna decembrie a acestui an

Chinezii intră pe piața bancară din România. Isărescu: Bank of China preconizează să desfășoare operațiuni din luna decembrie a acestui an
Foto: Facebook/ Bank of China

Piața bancară românească se pregătește pentru sosirea unui nou jucător și încă unul cu nume important. Începând din luna decembrie, Bank of China va opera în România, a anunțat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în timpul unui discurs ținut cu ocazia aniversării a 70 de ani de relații bilaterale România – Republica Populară Chineză.

”Înființarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfășoare operațiuni din luna decembrie a acestui an este rezultatul firesc al acestor evoluții pozitive. Doresc să remarc prezența domnului Guo Lixin, director general al acestei sucursale, căruia îi urez succes în activitate”, a spus Isărescu, conform Hotnews.

De altfel, Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din lume, a notificat BNR la începutul acestui an Banca Centrală a României privitor la intenția de a furniza servicii în mod direct pe teritoriul României.

Bank of China, fondată în 1912, este una dintre cele mai mari bănci din China, cu active de aproape 3.000 miliarde dolari (locul 4 în lume) și peste 300.000 de angajați la nivel global.

În ultimii ani, România s-a numărat printre ţările vizate de investiţiile Chinei în proiecte de infrastructură, ca parte a ambiţioasei sale strategii sale de expansiune, „O centură, un drum”, o modalitate prin care China încearcă să-şi extindă influenta economică şi prin extensie, pe cea politică şi geopolitică. O analiză B1.ro a prezentat pe larg domeniile de interes pentru investiţiile din China. (Detalii AICI)