Bill Gates a investit 27 de milioane de dolari în Fondul Proprietatea prin fundaţia sa de caritate

Bill Gates a investit 27 de milioane de dolari în Fondul Proprietatea prin fundaţia sa de caritate

Fundaţia Bill şi Melinda Gates, cea mai mare fundaţie din Statele Unite, a investit 27,3 de milioane de dolari în fonduri de depozit globale ale Fondului Proprietatea (GDR) tranzacţionate la Bursa de Valori din Londra, conform business-review.eu.

Conform datelor LSE, valoarea investiţiei a crescut cu 3%, ajungând la 28,18 milioane USD în 16 noiembrie (când preţul GDR a crescut la 11,80 dolari).

Expunerea Fundaţiei Bill & Melinda Gates la Fondul Proprietatea reprezintă doar o mică parte din investiţia totală de 37,7 miliarde de dolari în sute de companii din întreaga lume, arată raportul financiar anual.

Fondul Proprietatea a fost iniţial înfiinţat în 2005 pentru a compensa românii ale căror proprietăţi au fost confiscate în timpul regimului comunist.

În prezent, Fondul investeşte în companiile mari şi rentabile din România, cum ar fi OMV Petrom (cel mai mare producător de petrol din România), Romgaz (cel mai mare producător de gaze din ţară) şi în activele de infrastructură controlate de stat mari, cum ar fi aeroportul din Bucureşti şi portul din Constanţa.

Scopurile principale ale fundaţiei lansate în 2000 sunt îmbunătăţirea asistenţei medicale şi reducerea sărăciei extreme în lume şi în SUA, extinderea oportunităţilor educaţionale şi a accesului la tehnologia informaţiei.

Bill Gates este cofondator al Microsoft Corp, averea sa netă fiind estimată la 98,9 miliarde dolari, ceea ce îl plasează pe locul al doilea în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai lumii.

Tags:
Ultima oră
17:26 - Ludovic Orban avertizează: „Dacă Iohannis îl va nominaliza pe Cîțu premier, va încălca Constituția”
17:26 - Suedia: Explozie într-un bloc din orașul Göteborg. Poliția ia în calcul un atac cu bombă
17:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 septembrie – 2 octombrie. Iată pentru cine se anunţă câştiguri financiare!
17:15 - Florin Cîțu: „Îi așteptăm pe cei de la USR să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe. Vom trage linie în momentul în care vor vota moțiunea alături de PSD sau AUR”
17:12 - Curtea de Apel Cluj a anulat ultimele Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă și pe cea care introduce certificatul verde COVID. Decizia nu e definitivă
17:00 - Gigi Becali, pictat pe peretele unei biserici, alături de Iisus Hristos. Patronul FCSB a izbucnit în plâns când a văzut rezultatul (FOTO)
16:55 - Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
16:44 - Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tunzi noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
16:42 - Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată pe 5 octombrie. Moțiunea USR PLUS – AUR, amânată iar, contrar deciziei CCR (VIDEO)
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%