Bitcoin – prezentare generala a sistemului de plata electronica

Bitcoin – prezentare generala a sistemului de plata electronica

Bitcoin reprezinta o moneda virtuala, un sistem de plata electronica descetralizat, creat pentru prima data in anul 2009 pentru asigurarea protectiei investitiilor si tranzactionarii financiare libere a afacerilor fara a fi necesara interventia institutiilor financiare.

Bitcoin este una din cele mai apreciate si mai tranzactionate monede de pe piata, folosind o baza de date distribuita a unei retele peer-to-peer pentru inventarierea tranzactiilor. Se foloseste de criptografie pentru asigurarea functiilor de siguranta si securitate ideale.

Detalii despre Bitcoin

Moneda virtuala permite detinerea si transferul valorilor in mod anonim fiindca poate fi salvat intr-un fisier portofel in computerul personal sau in computerul unei terte parti. Sistemul Bitcoin presupune transferul de sume intre conturi publice utilizand chei criptografice pentru confirmarea tranzactiilor si pentru prevenirea unei operatiuni de dubla cheltuire.

Persoanele care sunt incluse in sistemul de tranzactionare Bitcoin detin un portofel ce contine mai multe perechi de chei criptografice.

Tranzactii reusite folosind Bitcoin

Tranzactia reusita cu monezi virtuale reprezinta transferul de valoare intre portofelele speciale. Aceste monede contin cheia publica a detinatorului iar atunci cand acesta transfera o anumita suma, renunta si la proprietatea bitcoinilor trimisi, semnandu-i cu o cheie privata.

Tranzactiile sunt reusite daca sunt realizate prin asa-numitul Bitcoin wallet, o aplicatie ce se conecteaza la retea si permite tranzactionarea monedei cu un alt utilizator. Tranzactiile se pot efectua si prin site-uri si afaceri, la ATM-uri special amenajate care pot fi gasite in peste 55 de tari.

Mineritul este un proces destul de dificil de inteles din prima de catre cei care tranzactioneaza folosind Bitcoin, aceasta activitate impunand confirmarea tranzactiilor in asteptare prin includerea in lantul de blocuri. Sunt mai multe tipuri de portofele bitcoin pentru sistem mobil dar si pentru hartie si suport hardware.

Avantajele investirii in monede Bitcoin

Unii spun ca aceste monede reprezinta viitorul finantelor si tranzactiilor de acest fel. Altii anunta un declin imediat al acestora. Cert este ca Bitcoin este una din singurele monede virtuale care au atras atentia publicului si a persoanelor care obisnuiesc sa faca investitii si tranzactii online.

Moneda reprezinta o modalitate de tranzactionare complet legala, o investitie de lunga durata, predictibila si cunoscuta partilor implicate pe toata durata tranzactionarii. Transferurile sunt facilitate in mod direct, fara a fi nevoie de un procesor de plati intre noduri.

Asadar, pentru a incepe tranzactiile folosind aceasta metoda, oamenii trebuie doar sa gaseasca locul potrivit de unde pot cumpara si unde pot vinde aceste valori, unde serviciile sunt de inalta calitate si securitate si unde se pune valoare pe gradul de satisfactie al clientului.

Criptomonedele incep sa capete din ce in ce mai mult teren in fata monedelor traditionale, in cativa ani acest sistem de tranzactionare fiind preferat de un numar din ce in ce mai mare de oameni care vor lua cunostinta de avantaje si isi vor insusi “riscul” de a se imbogati online.