Bitcoin s-a depreciat brusc, după ce Amazon a negat că va accepta plata cu criptomonede

Bitcoin s-a depreciat brusc, după ce Amazon a negat că va accepta plata cu criptomonede
Bitcoin / Foto: Hepta

Bitcoin s-a îndepărtat de maximele recente, după ce Amazon (AMZN) a negat un raport care prevedea că intenționează să accepte criptomonedele ca plată. Bitcoin și alte criptomonede au prins un nou avânt luni, pe fondul speculațiilor că gigantul comerțului electronic ar fi pregătit să accepte bani digitali.

Amazon a postat recent o listă de locuri de muncă pentru un „Lead de produs pentru monedă digitală și blockchain”. Ziarul londonez CityAM a publicat duminică seară o poveste spunând că Amazon este gata să accepte bitcoin, ethereum, Cardarno și BitcoinCash.

Amazon a negat povestea CityAM într-o declarație.

„Fără a aduce atingere interesului nostru pentru spațiu, speculațiile care au rezultat în jurul planurilor noastre specifice pentru criptomonede nu sunt adevărate”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon pentru Yahoo Finance UK. „Rămânem concentrați să explorăm cum ar putea arăta acest lucru pentru clienții care cumpără pe Amazon.”

Bitcoin a urcat până la 40.000 de dolari (28.954 GBP) luni, dar s-a retras după declarația Amazon. Cea mai mare monedă digitală din lume s-a deprecizat cu  4,3%, la 37.087 dolari până la ora 8.15, la Londra, marți.

Piața mai largă a criptomonedelor era, de asemenea, în declin. Ethereum (ETH-USD) a scăzut cu 6,8% până la 2.200 USD, Cardarno (ADA-USD) a scăzut cu 8,5% la 1,25 USD, iar BitcoinCash (BCH-USD) a scăzut cu 6% până la 476 USD. Piața criptomonedelor a pierdut 5,2% din valoare în ultimele 24 de ore, potrivit furnizorului de date CoinMarketCap.

În timp ce Bitcoin și alte criptomonede au fost în afara maximelor de luni, cele mai multe au rămas deasupra locului în care au tranzacționat duminică seara. Analiștii au declarat că creșterea de luni a declanșat un val de cumpărături de la comercianții care au scurtcircuitat bitcoin și acum au vrut să își închidă pozițiile.