Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat în Ministerul Familiei: „Asociația Municipiilor poate negocia pentru toate primăriile un tarif foarte bun cu furnizorii de gaze”

Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat în Ministerul Familiei: Asociația Municipiilor poate negocia pentru toate primăriile un tarif foarte bun cu furnizorii de gaze

Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat în Ministerul Familiei, a declarat joi în cadrul emisiunii News Pass, moderată de Laura Chiriac, că Asociația Municipiilor trebuie să intervină pentru ca familiile să nu riște să petreacă iarna în frig pentru că primăriile nu au bani să reînnoiască contractele de gaze

„Aici ar trebui să intervină și Asociația Municipiilor din România, care ar trebui să convoace de urgență o întâlnire cu primăriile și consiliile județene, inclusiv cu furnizorii de gaze.

Pentru a lăsa la îndemâna primăriilor să negocieze un tarif unic. Dacă lăsăm fiecare primărie să negocieze ne trezim cu o negociere în plus de către furnizori care vor profita de acest lucru. De aceea văd un rol unitar. Asociația Municipiilor care poate negocia pentru toate primăriile un tarif foarte bun”.

Ce a spus Gheorghe Ialomițianu (PMP), pe B1 TV, despre rectificarea bugetară

În contextul crizei din energie, amintim că Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de finanțe, a precizat miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, că rectificarea bugetară este una pentru supraviețuire:

„E o rectificare pozitivă, pentru că se vor mări cheltuielile bugetare, dar va fi o rectificare pentru supraviețuire, pentru că se vor da anumite sume pentru a acoperi acele pachete sociale, nu avem de-a face cu o rectificare pentru dezvoltare, să avem mai mulți bani pentru investiții. Pentru că și așa s-a declarat că e anul investițiilor, dar vedem că este la nivelul anului trecut, 24% din sumele alocate pentru investiții s-au cheltuit. Deci pentru supraviețuirea unor instituții publice, acoperire parțială a acestor programe sociale cât de cât să diminueze această cădere a puterii de cumpărare a celor vulnerabili”, susține Gheorghe Ialomițianu.

El a menționat și că ar putea fi probleme în ceea ce privește furnizarea de energie și gaze către instituțiile publice și populație.

„Suntem departe de a asigura sumele necesare la nivelul solicitărilor ministerelor. Mă refer la suma solicitată de Ministerul Energiei, care a fost verificată de ANRE la cererea furnizorilor de energie și gaze la 31 de miliarde de lei. Am înțeles că se alocă 2,4 miliarde lei. Dacă suma aceea este corectă, și nimeni nu a contestat-o, decât au fost niște critici din patea liderilor coaliției, vor fi mari probleme în asigurarea în continuare a furnizării de energie și gaze către instituțiile publice și către populație, pentru că acești furnizori nu vor mai livra energie și gaze pentru că nu vor primi bani”, a adăugat vicepreședintele PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)