Brand-ul "Ikea", vândut de suedezi către una dintre filialele lor, pentru nouă miliarde de euro

Brand-ul "Ikea", vândut de suedezi către una dintre filialele lor, pentru nouă miliarde de euro
Foto: finnforest.co.uk

Compania suedeză Ikea, un gigant în segmentul de mobilier, a anunțat, joi, vânzarea brand-ului către una dintre filialele sale, în schimbul sumei de nouă miliarde de euro, arată AFP.

Astfel, pentru prima dată în istoria sa, Ikea a stabilit o valoare contabilă pentru brand-ul său. Vânzarea a avut loc între Fundația Interogo, proprietara drepturilor intelectuale ale grupului, și Inter Ikea Systems, una dintre filialele Ikea.

Potrivit declarațiilor unor reprezentanți Ikea, tranzacția a avut menirea de a consolida și de a simplifica structura grupului.

Ikea a fost înființată în 1943 de către omul de afaceri Ingvar Kamprad, în vârstă de 86 de ani, considerat unul dintre cei mai bogați oameni din Europa.

Ultima oră
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment