Bugetul de stat pe 2017 a fost adoptat în Comisiile reunite de buget-finanţe. Ministrul Finanțelor: Sperăm că până miercuri să fie votat în plenul reunit

Bugetul de stat pe 2017 a fost adoptat în Comisiile reunite de buget-finanţe. Ministrul Finanțelor: Sperăm că până miercuri să fie votat în plenul reunit
Foto: stirileprotv.ro

Proiectul de buget pe 2017 a fost aprobat, duminică, în Comisiile reunite de buget-finanțe. Acesta va fi adoptat în plenul reunit al Camerelor până cel târziu miercuri, a anunțat Viorel Ștefan, Ministrul de Finanțe.

”Cu sentimentul datoriei împlinite şi sperăm că până mâine (luni – n.r.) o să avem raportul Comisiilor de specialitate. Putem începe mâine după-amiază dezbaterile în plen şi sperăm ca marţi, miercuri să avem Legea bugetului care să plece la promulgare, să apară în Monitorul Oficial şi să poată şi ceilalţi ordonatori din ţară, unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile celelalte care aşteaptă acest buget să îşi poată aproba bugetele proprii şi ţara să revină la normalitate pentru că până la publicarea acestui buget, a Legii bugetului pe 2017, tot sistemul public din România funcţionează cu resurse financiare la nivel pe 1 pe 12 din bugetul anului 2016 ceea ce în mod evident sunt neacoperite”, a declarat Ștefan, citat de news.ro.

Proiectul de buget a trecut cu circa 25 de amendamente, a precizat șeful Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Leonardo Badea.

”În prima zi au trecut cinci amendamente din cele 37 propuse şi astăzi, acum le analizăm, în jur de 20 de amendamente pe ordinatorii de stat. Au fost doar alocări, am respectat legea pentru că înainte am votat indicatorii de plafon, deci ne-am încadrat în ceea ce am stabilit”, a explicat deputatul PSD, citat de news.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe