Bursele globale înregistrează scăderi abrupte

Bursele globale înregistrează scăderi abrupte

Bursele globale au înregistrat, atât la închidere, cât și la deschidere, scăderi abrupte.

Astfel, indicii de pe bursa americană au închis sesiunea într-o depreciere puternică. Indicii Dow Jones şi S&P 500 au avut cea mai mare cădere din ultimele șase luni, de mai mult de 3%.

Totodată, Nasdaq a avut cea mai slabă şedinţă de tranzacţionare din ultimii doi ani, pierzând mai mult de 4%.

Căderea celor mai importanţi indici de Wall-Street a fost alimentată de fluctuaţiile companiilor din tehnologie din ultimele săptămâni.

Acţiunile Netflix au scăzut cu 8,4%, ale Amazon, cu mai mult de 6%, iar Facebook şi Apple au pierdut şi ele mai mult de 4% fiecare.

Şi pe pieţele bursiere din Asia s-a înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimele 19 luni, pe fondul aversiunii faţă de risc (aflat în creştere) a investitorilor şi al scăderilor de pe Wall Street.

Bursele europene au deschis, și ele, în scădere cu deprecieri de peste 1% ale indicilor principali.

Așadar, principalul indice al bursei de la Londra scade cu aproape 1,3%, în vreme ce referința pieței de capital germane DAX se depreciază cu 2,2%. Primele 40 de companii franceze listate la bursa din Paris sunt în cădere cu peste 2%, iar la Milano piața de capital italiană coboară cu 1,7%.

În România, Bursa de Valori de la București s-a deschis în scădere puternică, în linie cu celelalte piețe din regiune, scrie digi24.ro. Indicele acțiunilor blue-chip BET scade cu 1,6%, BET-FI coboară cu 0,2%, însă cel mai puternic se depreciază indicele companiilor din energie BET-NG, cu aproape 2,5%.

Ultima oră