Camera de Comerţ şi Industrie a României, misiune economică şi parteneriat de afaceri în Vietnam (VIDEO)

Camera de Comerţ şi Industrie a României, misiune economică şi parteneriat de afaceri în Vietnam (VIDEO)

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a condus delegaţia oamenilor de afaceri care au participat marţi, 12 iulie 2016, la Forumul de afaceri R. S. Vietnam – România, organizat în capitala R. S. Vietnam, în marja misiunii economice organizate de CCIR în perioada 11-14 iulie 2016.

Vietnamul este unul dintre principalii parteneri economici din Asia ai României și ocupă unul dintre primele locuri în rândul partenerilor comerciali din ASEAN. Din perspectiva schimburilor comerciale, la nivelul anului 2015, volumul total înregistrat este de 124,88 milioane Euro, dintre care exporturile României au fost de 37,23 milioane Euro, iar importurile au atins 87,65 milioane Euro. În ultimul deceniu, schimburile bilaterale între cele două state au crescut cu aproximativ 300%, un procent enorm. Cu toate acestea, actualul volum nu reflectă încă potențialul existent între cele două țări”, a declarat preşedintele CCIR în cadrul Forumului de afaceri dedicat deschiderii unor noi oportunităţi de afaceri şi dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale dintre companiile celor două state.

Componenta economică din partea României, adusă aici datorită Camerei de Comerţ şi Industrie a României, numără 20 de companii care s-au aratăt deschise colaborării şi interesate de oportunităţile oferite de R. S. Vietnam. Asemenea demersuri de colaborare între state, pe care CCIR încearcă să le pună în aplicare prin fiecare misiune economică organizată, au scopul de a îmbunătăţi şi dezvolta relaţiile bilaterale şi a sprijini creșterea companiilor romanești”, a precizat Daraban. Preşedintele CCIR a menţionat faptul că în R.S.Vietnam au investit până acum trei companii românești, valoarea investiţiilor fiind estimată la cca. 2 mil. USD. Vietnamul este o piaţă cu 90 de milioane de consumatori, de peste 4 ori mai mare decât România, cu care UE a agreat un acord de liber schimb în data de 4 august 2015.

Camera de Comerţ şi Industrie a României, misiune economică şi parteneriat de afaceri în Vietnam

#DIRECT_ONE_itw8jv#

În cadrul Forumului a fost semnat şi un Memorandum de Înţelegere între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ şi Industrie Vietnam, având ca obiectiv comun dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale şi susţinerea investiţiilor reciproce.

Forumul de afaceri a fost marcat de prezenţa a aproximativ 60 de companii din partea mediilor de afaceri din celor două state, însumând circa 100 de participanţi.

Misiunea economică, în contextul vizitei în Vietnam a premierului Cioloş

Misiunea economică are loc în contextul vizitei în Vietnam a prim-ministrului Dacian Cioloş, care este însoţit de către Lazăr Comănescu, Ministrul Afacerilor Externe și Vlad Vasiliu, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Totalul companiilor cu capital vietnamez în România, în iulie 2016, este de 197, cu un capital social subscris vietnamez de 2,2 milioane Euro.

În 27 iulie 2012, Uniunea Europeană şi R. S. Vietnam au semnat Acordul de Parteneriat şi Cooperare (PCA).

Vietnamul este o piaţă foarte dinamică, cu unul dintre cele mai ridicate ritmuri anuale de creştere a PIB-ului din lume, de circa 7% în ultimii 10 ani.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)