Medicii veterinari și specialiști DSVSA atrag atenția asupra comercianților care vând carne de câine pe post de miel. Clienții trebuie să fie atenți la o serie importantă de detalii dacă vor să nu fie victimele unor înșelăciuni.
Direcția Sanitar Veterinară Giurgiu atrage atenția asupra faptului că negustorii care vând la tarabe carnea de câine pe post de carne de miel au revenit, iar clienții trebuie să fie foarte atenți atunci când își fac cumpărăturile pentru masa de Paște.
Ca să nu fie păcăliți de vânzători și să ia carne de câine în loc de miel, oamenilor li se recomandă să cumpere întotdeauna mielul întreg, cu tot cu organele interne și cap.
Astfel, ovinele vândute la tarabe trebuie să prezinte întotdeauna capul și organele interne care să nu fie detașate. Alături de ele, carnea trebuie să prezinte și o ștampilă de control sanitar veterinar, iar aceasta trebuie să fie aplicată lizibil, pe spate și pe fiecare pulpă, scrie G4media.ro.
Medicii veterinari atrag atenția asupra unui aspect extrem de importat și îi îndeamnă pe oameni să nu cumpere produse din carne de oaie gata tranșate. Aceștia precizează că traficanții de carne recurg la această strategie tocmai pentru a disimula carnea de miel și a vinde produse din carne de câine.
„Traficanţii care fac substituiri ilegale ale cărnii recurg la disimularea acestei infracţiuni prin tranşarea cărnii în specialităţi de măcelărie sau prin valorificarea cărnii sub formă tocată, în cazul căreia este foarte dificilă diferenţierea provenienţei organice”, explică medicii, potrivit sursei citate mai sus.