Carburanții s-au scumpit din nou. Diferența preț motorină-benzină a ajuns la un nivel record

Carburanții s-au scumpit din nou. Diferența preț motorină-benzină a ajuns la un nivel record
Tankstellen, Forecourt

Liderul pieței de distribuție a carburanților, OMV Petrom, a scumpit astăzi motorina cu 8 bani pe litru și benzina cu 4 bani pe litru, în aceeași zi în care compania-mamă austriacă, OMV, a anunțat că rafinăria sa de lângă Viena este complet operațională, după 5 luni în care a funcționat la 20% din capacitate, anunță Profit.

Prima scumpire după o pauză de o lună

Aceasta este prima scumpire, după un val de ieftiniri, efectuată de OMV Petrom din 13 septembrie, când crescuse prețul motorinei cu 4 bani pe litru.

Vineri dimineață, țițeiul Brent, de referință pe piața europeană, se tranzacționa la o cotație de aproape 95 dolari/baril, cea mai mare din ultima lună.

În urma scumpirilor de vineri, diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a ajuns la un nivel record, de 1,43 lei/l.

Dacă benzina standard se putea achiziționa vineri, după aplicarea reducerii de 50 de bani/l, în stațiile Petrom din capitală cu 6,54-6,61 lei/l, iar în cele OMV cu 6,66-6,69 lei/l, motorina standard costa 7,97-8,00 lei/l, respectiv 8,05-8,08 lei/l.

Astfel, prețurile practicate de liderul pieței în stațiile Petrom se situează la nivelul celor din stațiile MOL și Rompetrol, tradițional mai scumpe.

Urmăriți B1TV.ro și pe