Cât costă să studiezi în cadrul unei facultăți din străinătate

Cât costă să studiezi în cadrul unei facultăți din străinătate
Sursa Foto: Pixabay

În urma unei analize a unei companii care a calculat costul studiilor în cadrul unor facultăți din străinătate este evident faptul că în sistemul public european, taxele de școlarizare nu sunt foarte mari, însă în cadrul facultăților private din afara spațiului european, universitățile au o taxă de școlarizare destul de mare.

Cât costă pregătirea pentru aplicarea la o facultate din străinătate

În cadrul sumei pe care trebuie să o plătești atunci când vrei să studiezi în străinătate este inclus și costul pregătirii pentru o astfel de decizie. Meditațiile la engleză și la matematică costă, în cazurile bune, 50 de lei pe oră, însă pentru a performa este necesar de minim o oră jumătate, două. Deci, prin urmare, un elev care dorește să facă o ședință pe săptămână, trebuie să scoată din buzunar aproximativ 800 de lei.

Pe lângă pregătirile pe care elevii trebuie să le facă, aceștia trebuie să suporte și taxele de aplicare la facultăți:

  • Taxele de aplicare, în general fiind între 0 și 150 de euro/facultate;
  • Taxele de înscriere la examene, aproximativ 200 de euro; pentru examenele de limbă, 60 USD pentru examenul SAT;
  • Costurile notariale și traduceri legalizate, 10-15 euro/document;
  • În cazul în care este nevoie de viză, elevii trebuie să plătească 160 de dolari;

În total, costurile se ridică la aproximativ 250 de euro pentru facultățile din Europa și 630 de dolari pentru SUA, conform observatornews.ro.

Andrei Nicolae, Fondator și CEO Youni, despre cât costă plecare la studii în străinătate

„La universitățile din Uniunea Europeană, veniturile mai mari vin din cheltuielile de zi cu zi, care pot să ajungă la 1.000 – 1.500 de euro pe lună, în funcție de țară. În general, un buget de 15.000 de euro pe an, cu totul inclus, este considerat un buget bun pentru Europa”, a declarat Andrei Nicolae, fondator și CEO Youni.

„Principalele tipuri de burse sunt: Financial aid – bursă care se oferă în funcție de situația financiară și Bursa de merit – bursă care se oferă în funcție de calitatea dosarului. Cu un dosar foarte bun, un student poate avea zero costuri legate de studiul la facultate”, a mai adăugat Andrei Nicolae.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti