CEC Bank, controlată de inspectorii Finanțelor pentru un credit oferit finului lui Vasile Blaga

CEC Bank, controlată de inspectorii Finanțelor pentru un credit oferit finului lui Vasile Blaga
foto: stiripesurse.ro

CEC Back este controlată de inspectorii de la Ministerul Finanțelor pentru a se verifica cum a reușit un om de afaceri. și anume finul fostului copreședinte PNL, Vasile Blaga, să obțină un credit de 3,2 milioane de euro pentru a cumpăra un hotel în Viena, potrivit profit.ro.

Acest lucru s-a întâmplat în anul 2008, când firma Bella Consulting Construction din Satu Marea obținut creditul de 3,2 milioane de euro pentru a cumpăra hotelul de 4 stele din Viena, Reither din lanțul Best Western. Firma se ocupă cu construcții hidrotehnice.

Potrivit informațiilor date de senatorul Valer Marian, cel care deține firma, omul de afaceri Dumitru Pop, ar fi chiar finul lui Vasile Blaga. Senatorul mai susține că firma respectivă a vândut hotelul fără a cere acordul CEC Bank, iar banii încasați nu au fost restituiți băncii.

Firma a intrat în insolvență în 2011, în prezent având datorii de 8,4 milioane de lei. Hotelul, ajuns ulterior la 3 stele, a fost închis.

Cu toate că încă din 2013 senatorul a cerut Ministerului Finanțelor verificarea acestei situații, nici în momentul de față nu s-a ajuns la vreun rezultat.

Inspectorii Finanțelor au solicitat și sprijinul Băncii Naționale a României pentru a ajuta la rezolvarea cazului.