CEO-ul Wizz Air: Tarom și Blue Air se îndreaptă spre faliment, dar din nu ştiu ce motive încă se află pe piaţă şi efectuează zboruri

CEO-ul Wizz Air: Tarom și Blue Air se îndreaptă spre faliment, dar din nu ştiu ce motive încă se află pe piaţă şi efectuează zboruri
Foto: TAROM / Facebook

József Váradi, CEO Wizz Air, a declarat că Tarom și Blue Air „sunt în faliment tehnic” și „ţinute în viaţă de tot felul de ajutoare de stat şi de guvern”.

CEO-ul Wizz Air: Tarom și Blue Air sunt în faliment tehnic

Într-un interviu pentru Monitorul de Cluj, Váradi a spus că Wizz Air este singura companie aeriană din România care și-a plătit furnizorii, restul companiilor neputând face acest lucru deoarece sunt în faliment tehnic: „Am suferit pierderi importante în aceşti doi ani de pandemie, dar am rămas intacţi în privinţa lichidităţilor. Astăzi, Wizz Air este singura companie aeriană din România care este la zi cu plăţile şi care i-a plătit pe toţi, inclusiv în pandemie, potrivit acordurilor comerciale. Restul companiilor aeriene nu-şi plătesc (integral) furnizorii, pentru că sunt în faliment tehnic, dar evident sunt ţinute în viaţă de tot felul de ajutoare de stat şi de guvern”.

József Váradi a mai ținut să precizeze că Wizz Air nu a beneficiat de planuri de salvare.

Váradi: Tarom și Blue Air se îndreaptă spre eșec

CEO-ul Wizz Air a mai susținut că Tarom și Blue Air se îndreaptă spre eșec și că, din motive pe care nu le cunoaște, încă se află pe piaţă şi efectuează zboruri.

„Pentru ca industria aeronautică să îşi revină la capacitate maximă este nevoie să ne uităm la toţi aceşti actori în mod diferit. Pot vorbi despre Tarom sau Blue Air, aceste companii au probleme financiare şi se îndreaptă spre eşec, nu plătesc, se îndreaptă spre faliment, dar din nu ştiu ce motive încă se află pe piaţă şi efectuează zboruri”, a mai declarat József Váradi, pentru Monitorul de Cluj.

Urmăriți B1TV.ro și pe