Cererea Astra Asigurări de suspendare a procesului în care ASF îi cere falimentul a fost respinsă de Tribunalul București

Cererea Astra Asigurări de suspendare a procesului în care ASF îi cere falimentul a fost respinsă de Tribunalul București
Foto: business24.ro

Tribunalul București a respins cererea societăţii de asigurări Astra de suspendare a procesului în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îi cere falimentul, informează B1 TV.
Noul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 23 noiembrie. Patronul Astra, Dan Adamescu, are de executat o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare.

Cererea societății Astra Asigurări de suspendare a procesului în care ASF îi cere falimentul a fost respinsă de magistrații Tribunalului București. Compania omului de afaceri Dan Adamescu a cerut oprirea judecării până la soluţionarea definitivă a altui dosar. La acesta din urmă, societatea de asigurări a cerut la Curtea de Apel anularea deciziei ASF din data de 27 august 2015, prin care ASF a retras autorizația de funcționare și a declanșat procedura de faliment pentru Astra. Noul termen pentru dosarul în care ASF cere falimentul Astra este 23 noiembrie.

Nu este însă singurul eşec în instanţă din ultimul timp. Pe 2 noiembrie, instanţa a decis ca acționarii majoritari ai Astra Asigurări, The Nova Group Investments și Epsilon Estate Provider, firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, nu pot contesta cererea ASF de deschidere a falimentului asiguratorului.

Patronul Astra Asigurări, Dan Adamescu, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare şi timp de trei ani îi sunt interzise anumite drepturi, printre care şi acela de a fi director şi administrator al unei firme sau de a coordona societăţi comerciale, în ţară sau în străinătate. Sentinţa definitivă a fost dată în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Ultima oră