PNL arată dezastrul provocat de Guvern în buget: Până la finalul anului gaura de la venituri va ajunge la aproape 20 de miliarde de lei (VIDEO)

PNL arată dezastrul provocat de Guvern în buget: Până la finalul anului gaura de la venituri va ajunge la aproape 20 de miliarde de lei (VIDEO)

PNL a condamnat prin vocea senatorului Florin Cîţu felul în care guvernul PSD gestionează bugetul ţării şi arată o nouă minciună marca Liviu Dragnea.

„Trebuie să semnalăm că Liviu Dragnea a minţit în 2018, a trecut de mult momentul în care trebuia să vină în Parlament cu proiectul bugetului pe anul următor. De abia avem rectificarea pentru ultima parte a acestui an. Din nou încalcă legea finanţelor publice. Ne-am obişnuit să nu respecte legea”, a declarat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a remarcat o premieră istorică negativă pentru România, PSD a tăiat bani atât de la Educaţie cât şi de la Sănătate.

„Cred că este pentru prima dată în perioada postdecembristă când PSD taie bani de la Educaţie şi Sănătate prin rectificarea bugetară. Şi taie banii şi de la Transporturi, dar cu asta ne-am mai obişnuit, premiera este că taie bani de la Educaţie şi Sănătate. Cred că este momentul ca Liviu Dragnea să vin şi să îşi ceară scuze în faţa profesorilor şi educatorilor”, a precizat Florin Cîţu.

Rectificarea bugetară a generat şi un dezastru ce are loc la capitolul venituri sub guvernarea PSD-ALDE. Astfel, Cîţu susţine că până la finalul anului gaura va ajunge la 20 de miliarde de lei.

„În această rectificare bugetară bomba apare abia atunci când ne uităm la ce se întâmplă cu veniturile la buget. După 9 luni de zile ştim clar din datele Ministerul Finanţelor că exista o gaura la buget de 12 miliarde de lei. Astăzi, după ce avem cifrele pe rectificarea bugetară care sunt totuşi parţiale, dar estimările arată că până la sfârşitul anului această gaura la venituri se va dubla şi vorbim de o gaură de venituri de aproape 20 de miliarde de lei. Asta înseamnă că bugetul la începutul a fost supradimensionat. De ce ar face cineva aşa ceva? Pentru a ascunde faptul că deficitul bugetar nu se încadrează şi în timpul anului prin rectificări încearcă să rezolve această problemă”, a declarat Florin Cîţu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)