UPDATE // Compania chineză Haier, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, se pregătește să deschidă o fabrică în județul Prahova: Proteste în Franța după decizia de mutare a liniilor de producție // Punctul de vedere al companei

UPDATE // Compania chineză Haier, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, se pregătește să deschidă o fabrică în județul Prahova: Proteste în Franța după decizia de mutare a liniilor de producție // Punctul de vedere al companei
Foto: hepta.ro

UPDATE // În urma publicării acestui articol, reprezentanții companiei Haier au trimis un punct de vedere, pe care îl redăm, integral, mai jos:

Haier Europe clarifică faptul că:“Intenția de a înceta activitățile de fabricare a cuptoarelor în Lunery (Franța) nu are niciun fel de impact asupra viitoarei activitățidin România. Amintim ca Haier Europe a început o investiție de peste 50 de milioane de euro pentru o instalație de producție de frigidere în România, în parcul industrial din comuna Ariceștii Rahtivani (Prahova)”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, gigantul chinez Haier va deschide o fabrică în județul Prahova. Compania se pregătește să deschidă o fabrică de frigidere în parcul industrial din comuna Ariceștii Rahtivani, dar și să mute în România, din Franța, liniile de asamblare a cuptoarelor Rosières, informează Profit.ro. Decizia companiei asiatice a provocat proteste în rândul angajaților francezi. Sute de oameni au ieșit în stradă recent, nemulțumiți că își vor pierde locurile de muncă, odată cu închiderea fabricii din localitatea lor.

Un gigant chinez din domeniul producției de electorcasnice va deschide o fabrică în județul Prahova

Potrivit sursei citate, fabrica de frigidere pe care chinezii vor să o deschidă în parcul industrial din comuna prahoveană se va întinde pe o suprafață de 10 hectare. Investiția ar urma să se ridice la 50 de milioane de euro și ar duce la crearea a 700 de noi locuri de muncă.

Totul ar urma să se întâmple în cursul anului 2021, când reprezentanții Haier vor să mute în țara noastră și producția de cuptoare Rosières, o celebră marcă franceză. În acest moment, cuptoarele sunt asamblate la fabrica din comuna Lunery, departamentul francez Cher, însă gigantul chinez vrea să se mute în țara noastră, unul dintre motive fiind costul mai atractiv al forței de muncă.

B1.ro a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei din Ariceștii Rahtivani, pe marginea acestui subiect, precizări pe care le vom publica imediat ce le vom obține.

Proteste în Franța din cauza mutării producției de electorcasnice

La fabrica din Franța, concedierile ar urma să înceapă în 2021, peste 70 de persoane fiind în pericol de a-și pierde locul de muncă. De altfel, la finalul lunii iulie, nu mai puțin de 500 de oameni au participat la un protest față de hotărârea de mutare a producției de electrocasnice din Franța. Asta în condițiile în care și producătorul de aparate de iluminat Comatelec Schréder a decis să plece în Spania, notează francebleu.fr.

Oamenii au ieșit pe străzile din Saint-Florent-sur-Cher în încercarea de a-și apăra locurile de muncă și a salva economia locală. Concret, 72 de angajați ai fabricii Rosières ar urma să rămână fără un loc de muncă și în aceeași situație se află și allte 101 persoane care lucrează pentru Comatelec.

”Acestea sunt fabricile care ne oferă locuri de muncă. Dacă se vor închide, va fi un oraș mort, cu siguranță. Vom ajunge să fim un oraș-dormitor. Este păcat”, a declarat un locuitor al zonei, pentru publicația franceză.

Compania chineză Haier, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, se pregătește să deschidă o fabrică în județul Prahova: Câte locuri de muncă ar urma să fie create

Ultima oră
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)