Comunism de milioane: Parlamentul chinez are peste o sută de MILIARDARI în dolari!

Comunism de milioane: Parlamentul chinez are peste o sută de MILIARDARI în dolari!

Legislativul chinez se reuneşte în formulă extinsă în acest weekend, ocazie de a aduce laolaltă peste 5000 de membri de vază ai statului, dintre care mai bine de 100 – miliardari în dolari. De altfel, averea celor mai bogaţi chinezi a crescut cu o treime în ultimele 12 luni, potrivit unui raport publicat vineri de revista Hurun, informează Agerpres.
Sâmbătă, la Palatului poporului din Beijing, începe sesiunea anuală a Conferinţei consultative politice a poporului chinez (CCPPC), un organ consultativ, urmată luni de cea a Adunării naţionale populare (ANP), camera legislativă, cu o compoziţie remaniată pentru noua legislatură.

Printre cei aproximativ 5.100 de membri ai celor două adunări, se regăsesc 102 miliardari în dolari. Alţi 153 de delegaţi posedă o avere de peste două miliarde de yuani (255 milioane euro), iar averile lor cumulate se ridică la 650 miliarde de dolari, adică dublu faţă de Produsul Intern Brut al Irlandei.

Chiar dacă numărul total al membrilor super-bogaţi ai celor două adunări a scăzut comparativ cu anul trecut, de la 209 la 153, averea lor combinată a crescut cu 18%, până la 4.120 miliarde dolari (507 miliarde de dolari).

Selectaţi oficial drept delegaţi la nivelul autorităţilor locale, antreprenorii rămân bineveniţi în Parlamentul chinez într-un moment în care Beijingul vrea să reechilibreze economia punând un accent mai mare pe servicii şi noile tehnologii.

Pe băncile ANP se vor regăsi patronul grupului de internet Tencent (Pony Ma), al producătorului de smartphone-uri Xiaomi (Lei Jun) sau al constructorului auto Geely (Li Shufu). Printre membrii CCPPC, un organism mai variat, se regăsesc preşedintele dezvoltatorului imobiliar Evergrande (Xu Jiayin), patronul gigantului web Baidu (Robin Li) şi cel al grupului de comerţ electronic JD.com (Liu Qiangdong).