Consilierii timișoreni vor merge la mare pe banii statului pentru a fi şcoliţi în chestiuni ce ţin de administraţia locală (VIDEO)

Consilierii timișoreni vor merge la mare pe banii statului pentru a fi şcoliţi în chestiuni ce ţin de administraţia locală (VIDEO)
foto: opiniatimisoarei.ro

Consilierii timişoreni vor fi şcoliţi la malul mării pentru chestiuni ce ţin de administraţia locală. Cursurile, organizate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, se ridică la peste 100.000 lei, bani plătiţi din bugetul local. Proiectul, deşi a fost aprobat de majoritatea consilierilor, a stârnit discuţii aprinse în cadrul şedinţei, arată B1 TV.

Noul consiliu local al Timişoarei a depus jurământul de investitură cu aproape o lună în urmă. La scurta vreme, printre primele proiecte aprobate s-a aflat şi cel care le permite urmarea unor cursuri de pregătire, formare și perfecționare profesională. Consilierii au ales să se instruiască la malul mării, în domeniul administrației publice iar pentru această sesiune au decis alocarea din bani publici a peste 100 000 lei.

Cei care lucrează în Primărie spun că este o practică obişnuită: cursurile sunt organizate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici și au loc mai ales vara, în stațiuni de pe litoral sau din zonele montane. Cazarea și transportul sunt decontate, iar funcționarii au dreptul să vină însoțiți.

Proiectul a trecut lejer de consilieri care sunt de părere că doar la mare se deprind cel mai bine cunoştinţele despre administraţie.

Motivația acestei solicitări este reprezentată de faptul că funcția de consilier local presupune înțelegerea funcționalității administrației publice locale și centrale și a bunelor practici în domeniu. Perfecționarea unui consilier local duce la o colaborare eficientă cu executivul primăriei pentru atingerea obiectivelor asumate.