Criptomoneda momentului este românească. Creștere explozivă pentru Elrond (EGLD)

Criptomoneda momentului este românească. Creștere explozivă pentru Elrond (EGLD)
Foto: PIxabay

Elrond este cel mai exploziv proiect românesc în piața crypto. Afacerea a ajuns până pe locul 23 în lume, respectiv la o capitalizare de 9,2 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

În plus, startupul românesc a anunțat un program de stimulare a lichidității în valoare de 1 miliard de dolari, pentru lansarea platformei DeFi Maiar DEX. 282 de milioane de dolari vor fi distribuiți în prima lună, utilizatorilor Maiar DEX, care vor asigura lichiditatea pentru tokenurile EGLD, MEX și USDC.

„Prin distribuția unei părți din Maiar DEX către următorul miliard de noi utilizatori, punem bazele unui sistem financiar cu adevărat global, accesibil oricui, de oriunde”, a declarat Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.

Creștere importantă pentru EGLD, criptomoneda celor de la Elrond

EGLD, criptomoneda de la Elrond, a crescut exponențial în ultimele 5 zile, până la peste 470 de dolari, de la puțin peste 300 de dolari.  Doar în ultimele 24 de ore EGLD s-a tranzacționat la un volum de peste 1,1 miliarde de dolari.

Beniamin Mincu, Lucian Mincu și Lucian Todea sunt românii care au fondat Elrond, în 2018. Sediul central al companiei este localizat în Malta, iar echipa de dezvoltare la Sibiu. Fondatorii susțin că tehnologia Elrond este capabilă să proceseze peste 15.000 de tranzacții pe secundă.

Ascensiunea EGLD se manifestă în contextul în care Bitcoin trece printr-o corecție destul de dură, de -15% față de all-time-high, iar restul criptomonedelor – altcoinurile, au de asemenea o perioadă nefastă.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană