Cristi Borcea revine în afacerile cu gaz lichefiat și speră să obțină 150 milioane euro în următorii cinci ani

Cristi Borcea revine în afacerile cu gaz lichefiat și speră să obțină 150 milioane euro în următorii cinci ani

Cristi Borcea a hotărât să renunțe la Dinamo deoarece și-a dat seama că fotbalul îi ”consumă” resursele fizice și financiare, și a anunțat că în viitor se va dedica afacerilor, scrie Cancan, care citează declarații ale apropiaților fostului acționar al clubului din Ștefan cel Mare.

Astfel, Borcea se va ocupa de acum exclusiv de compania Crimbo Gas Internațional, și speră că în următorii cinci ani aceasta va ajunge să valoreze 150 de milioane de euro.

„Cu butelii am început, la butelii mă întorc. Asta știu să fac cel mai bine, afaceri cu gaz. Am dat acum aproape 30 de milioane de euro pentru compania asta (n.r. – Petrom LPG), dar o să o fac în cinci ani să valoreze 150 de milioane de euro”, le-a spus Borcea apropiaților săi.

Crimbo Gas International SRL a preluat la finele lunii trecute Petrom LPG. Firma Crimbo Gas International este controlată în proporție de 50% de Elena Borcea, mama fostului acţionar dinamovist.

Borcea era cunoscut în primul rând în calitate de acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti. Achiziția diviziei GPL a grupului Petrom, marchează revenirea pe această piață a omului de afaceri, după ce în 2008 a vândut afacerea Crimbo Gas către grupul olandez SHV pentru 20 de milioane de euro și apoi a cumpărat-o în iarna lui 2011 pentru o suma de șapte ori mai mică.

Ultima oră