Cristian Sima, viziunea unui finanțist: Românul nu se supără când nu îi dai, ci când nu îi mai dai

Cristian Sima, viziunea unui finanțist: Românul nu se supără când nu îi dai, ci când nu îi mai dai

Fostul președinte al WBS Holding, Cristian Sima invitat la emisiunea Evenimentul Zilei, de miercuri, a discutat cu gazdele Robert Turcescu și Ion Cristoiu pe tema crizei financiare văzută prin prisma românului obișnuit, dar filtrată prin ochiul specialistului în operațiuni de bursă.

Legat de sumele mai mari cheltuite de români anul acesta de sărbători, față de anii trecuți, Sima a spus: „Românul nu se supără când nu îi dai, ci când nu îi mai dai. Românul va cheltui întotdeauna și ce nu are”.

Finanțistul a mai adăugat că în România criza nu este o urmare a unor speculații ale unor fonduri de investiții și nici nu sunt atât de mulți cei care au fi fost afectați de pirderi la bursă, pentru a considera că astfel de tranzacții au vreo legătură cu problemele românilor.

“Am avut foarte puțini români care au investit la bursă, raportat la populație”, a spus Sima.

Cristian Sima: Românii au pierdut în investiții imobiliare

În cazul României a fost vorba doar de investiții imobiliare, în special ale celor care au dorit să achiziționeze bunuri pe care să le revândă după câteva luni în câștig.

„Am avut români care și-au cumpărat  terenuri și case azi, ca să le vândă după două luni mai scump. În momentul în care prețul pieței imobiliare a scăzut, românii nu au mai putut să plătească la bănci și au intrat în imposibilitate de plăți”, a concluzionat Cristian Sima.