Cu cât cresc prețurile pe litoralul românesc

Cu cât cresc prețurile pe litoralul românesc
foto: Pixabay

În urma măsurilor de relaxare implementate de Guvernul României în ultimele săptămâni, patronii de pe litoral trec la prețurile specifice vârfului de sezon. Astfel, turiștii vor plăti mai mulți bani în perioada următoare pentru produsele și serviciile oferite de hoteluri și spațiile de divertisment.

Dragoș Răducan, reprezentantul Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a făcut anunțul, într-un interviu pentru News.ro. Astfel, de la 1 iulie, hotelierii vor scumpi tarifele, cu maxim 10% față de perioada anterioară.

„Nu toate hotelurile majorează tarifele de la 1 iulie. Unele le majorează de la 5 iulie, de exemplu. Oricum, pachetele nu cresc cu mai mult de 10%. Este ciclul normal al creșterii din fiecare an, trecerea la vârful de sezon. Iar la 20 august, oricum prețurile vor scădea, dar și de la 1 septembrie. Tarifele mari vehiculate în presă sunt cele de la recepție, cu care se jonglează”, a declarat pentru News.ro prim-vicepreședintele executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragoș Răducan.

Reprezentanții HORECA insistă pentru redeschiderea restaurantelor

Dragoș Răducan a subliniat impredictibilitatea cu care se confruntă patronii hotelurilor și localurilor de pe litoral.

„Este greu de condus o afacere în felul acesta, mai ales că nu se relaxează măsurile nici acum, de la 1 iulie, nu se deschid restaurantele din hoteluri. Turiștii sunt oricum în hotel, trebuie să mănânce undeva, ei oricum se întâlnesc în hotel (…) Nici noi nu înțelegem de ce nu se deschid restaurantele. Este mai sigur să te duci la păcănele sau la mall? În plus, când se vor umple hotelurile de turiști, aceștia nu vor avea unde să meargă să mănânce (…)”, a declarat Dragoș Răducan pentru sursa citată.

Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)