Cum putem avea un sejur ieftin pe litoralul românesc. În Mamaia sunt locuri unde se poate mânca cu 30 de lei

Cum putem avea un sejur ieftin pe litoralul românesc. În Mamaia sunt locuri unde se poate mânca cu 30 de lei
Foto: Administrația Națională ”Apele Române”

Chiar dacă prețurile de pe litoralul românesc sunt foarte ridicate este bine de știut că turiștii  pot avea parte și de un sejur mai ieftin.

Deși  litoralul românesc are prețuri mai mari decât în Bulgaria sau Grecia, turiștii pot avea parte chiar și așa de un sejur mai bun din punct de vedere financiar. De exemplu, sunt locuri unde puteți lua masa cu doar 30 de lei.

Cum putem mânca ieftin pe litoralul românesc

Astfel că, în Mamaia turiștii pot consuma de 30 de lei un meniu întreg la o autoservire, pentru o singură persoană, însă dacă doriți în plus desert și băutură, trebuie să scoateți mai mulți bani din buzunar,  până la 70 de lei, potrivit Antena 3.

De asemenea, o bere în  Mamaia  variază ca preț: Prețurile pornesc de la 7 lei și pot atinge 30 de lei, mai înspre nord.

Totodată, un mic ajunge la 7 lei, iar 22 lei o shaorma cea mai ieftină.

Cât despre cazare, în Mamaia se poate închiria o cameră, la un hotel de trei stele, cu nu mai puțin de 350 de lei. Dar,   în Eforie nord sau în Jupiter,  turiștii pot găsi camere cu 200-250 de lei.

Dacă totuși se caută camere de închiriat și mai ieftine, la Neptun prețul este și mai mic. Pentru o cameră se poate achita 120 lei pe noapte, la două stele.

Ce strategii de marketing au găsit hotelierii pentru a-i atrage pe turiști

Hotelierii de pe litoral nu mai sunt dispuși să primească turiști doar două nopți de cazare, în weekend. Aceștia pun la dispoziție oferte pentru mai multe zile. Însă, oamenii nu sunt de acord cu această strategie de marketing, potrivit Stirile Protv.

”Dacă se face acum rezervare pe o noapte, de exemplu, tariful este de 180 de lei. Dacă se face pe două nopți, tariful este de 300 de lei, dar dacă alegeți un sejur de cinci nopți o să fie 600 de lei”, spune Adrian Vâlcu, manager hotel de patru stele.

Urmăriți B1TV.ro și pe