Darius Vâlcov: Consiliile Județene nu vor mai stabili sumele pentru fiecare localitate. Autoritățile locale vor primi banii direct de la Finanțe (VIDEO)

Darius Vâlcov: Consiliile Județene nu vor mai stabili sumele pentru fiecare localitate. Autoritățile locale vor primi banii direct de la Finanțe (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern că toate localitățile din România au la dispoziție sumele corespunzătoare bugetului pe 2015, adăugând că banii sunt trimiși către autoritățile locale direct de la ministerul de Finanțe.

”Conform legii eram obligați să dăm în termen de 15 zile o hotărâre de Guvern privind repartizarea pe unități administrativ teritoriale a sumelor de echilibrare. Această repartizare a fost aprobată. Toate localitățile din țară au de astăzi la dispoziție sumele corspunzătoae bugetului pe anul 2015. Conform legii bugetului și conform hotărârii de guvern, nicio comună din țară nu va avea un buget mai mic de 1,5 milioane lei, niciun oraș nu va a avea un buget mai mic de 6 milioane de lei, niciun municipiu nu va coborî cu veniturile sub 20 de milioane lei. Niciun municipiu reședință de județ nu va avea mai puțin de 50 de milioane de lei și niciun Consiliul Județean nu va avea alocat mai puțin de 80 de milioane de lei”, a explicat Darius Vâlcov.

”Acest lucru înseamnă o descentralizare totală pentru că sumele sunt transmise direct către autoritățile publice locale, prin intermediul ministerului Finanțelor. Ingerința politică aici a fost redusă la maximum, în sensul în care atât Consiliile Județene, cât și celelalte autorități publice locale vor primi direct de la Finanțe acest sume. Nu vor mai fi consilierii județeni și Consiliile Județene cei care vor stabili sumele pentru fiecare localitate în parte. Peste 2.000 de localități din țară vor avea o creștere a bugetelor”, a mai precizat ministrul Finanțelor.

Vâlcov: Consiliile Județene nu vor mai stabili sumele pentru fiecare localitate

Ultima oră
07:52 - Ce a făcut în sferturile Australian Open jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep în optimi
07:23 - Ministrul Tanczos Barna (UDMR) recomandă lemnele pentru încălzirea românilor pe timpul iernii: „Nu e nicio rușine”
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”