Decizia de ultimă oră luată de producătorii de petrol pentru a crește prețurile

Decizia de ultimă oră luată de producătorii de petrol pentru a crește prețurile

Arabia Saudită, Rusia şi restul membrilor OPEC au luat, vineri, decizia de a tăia producţia de petrol cu 1,2 milioane de barili pe zipentru a duce lacreștereapreţurilor, relatează Bloomberg.

Decizia, luată în cadrul unei întâlniri de două zile de la Viena, a dusla creşterea imediată a preţului petrolului pe piaţa internaţională cu până la 6%. Grupul OPEC, plus Rusia,a ignorat astfel solicitările succesve ale preşedintelui american Donald Trump de creştere a producţiei.

În momentul de faţă, preţul unui baril West Texas Intermediate (WTI) este de peste 52 de dolari cu tendinâă de creștere. În timp ce preţul unui baril Brent este de aproape 62 de dolari, de asemenea, cu tendinâă de creștere.

Potrivit datelor oferite de nasdaq.com, preţul de dinainte de decizia de la Viena fusese cel mai mic al întregului an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:04 - Ninsorile și ploile complică misiunile de salvare a victimelor cutremurului dar și circulația în anumite zone din Turcia
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”
09:55 - Ana Baniciu, cuvinte de laudă la adresa lui Radu Bănică: „Cel mai talentat dintre toți, ca să știți de la mine”
09:52 - Cutremurul care a lovit Turcia și Siria, anticipat de un cercetător olandez și un geolog turc cu trei zile în urmă. Mesajele lor de pe Twitter s-au viralizat rapid
09:39 - Snapchat, acuzat că favorizează traficul de droguri. Compania se confruntă cu procese pe bandă din partea unor părinți ai căror copii au folosit aplicația
09:28 - Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari
09:25 - Flavia Mihășan nu pleacă în vacanță fără cei mici: „Nu am simțit nevoia să plec fără copii”. Fosta asistentă TV a fost cu familia în Malta
09:24 - Situație disperată în Siria, după cutremure: „Ne luptam deja cu o epidemie de rujeolă și tocmai am trecut de vârful holerei, nu uitați de noi!”
09:09 - La șase luni după ce a fost înjunghiat, Salman Rushdie spune că îi este greu să scrie
09:03 - Cazanciuc, despre legea care pedepsește cu închisoarea cu executare șoferii băuți sau drogați ce produc accidente mortale: Pur și simplu nu ne putem uita cum sunt oameni uciși pe străzi, apoi șoferii vinovați se pot urca iar la volan (VIDEO)