Deutsche Bank a inițiat un amplu proces de restructurare. Vizaţi, 18.000 de angajaţi

Deutsche Bank a inițiat un amplu proces de restructurare. Vizaţi, 18.000 de angajaţi
Sursă foto: Facebook / Deutsche Bank

Cea mai mare bancă germană, Deutsche Bank, a iniţiat cel mai amplu proces de restructurare prin care a trecut din 2009 încoace, unul care implică concendierea graduala a 18.000 dintre cei 91.500 de angajaţi, a anunţat chiar banca, într-un comunicat de presă, de duminică.

Concedierile (care vizează aproximativ 20% din întregul său personal) vor fi făcute la nivel global, dar gradual, până în anul 2022. Cele mai multe concedieri vor fi făcute în Europa şi Statele Unite. Însă deja au avut loc concedieri în Australia.

În plus, Deutsche Bank va renunţa şi la operaţiunile de tranzacţionare de acţiuni şi derivate, şi va reduce activitatea diviziei sale de investiţii bancare.

„Este o manevră riscantă, dar dacă reuşeşte, are potenţialul să aducă banca înapoi pe linia de plutire”, a precizat o sursă apropiată unuia dintre cei mai mari zece acţionari, citat de Reuters.

Efectul imediat al anunţului de duminică a fost creşterea de 3% valorii acţiunilor băncii la bursa din Frankfurt, cea mai mare valoare de pe 2 mai încoace.

Potrivit estimărilor băncii, restructurarea ar urma să coste aproximativ 7,4 miliarde de euro (8,3 miliarde de dolari), şi este menită să o transforme într-un actor important pe Wall Street.

Ultima oră
21:39 - Mirel Rădoi, prima reacție după înfrângerea naționalei la Jocurile Olimpice: „Am suferit o lecție de fotbal”
20:51 - Avertismentul lui Anthony Fauci despre pandemia de COVID-19: „Direcția spre care ne îndreptăm este greșită”
20:22 - Slovacia a adoptat o lege care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea