Diferența dintre litoralul din România și cel din Bulgaria: de la hamsia de toate zilele, la all-inclusive

Diferența dintre litoralul din România și cel din Bulgaria: de la hamsia de toate zilele, la all-inclusive
Vacanțele din 2022, cele mai scumpe din ultimii 10 ani. Drumul cu mașina devine nerentabil.

Atunci când vine vorba de vacanțe pe litoral, românii au de ales de cele mai multe ori între România și Bulgaria.

Cel puțin în ultimii ani, România și Bulgaria s-au aflat într-o permanentă competiție în ceea ce privește condițiile de pe litoral, puse la dispoziția turiștilor.

Deși Bulgaria stă bine la capitolul turiști, nici stațiunile de pe litoralul românesc nu duc lipsă de vizitatori, în ciuda prețurilor tot mai ridicate, practicate de reprezentanții din domeniul Horeca, conform Playtech.ro.

Ce să alegi atunci când îți plănuiești vacanța la mare

Dacă este să comparăm cele două țări, din punct de vedere turistic, România are o particularitate aparte, și anume Delta Dunării.

Dacă vă faceți planuri pentru o vacanță cât mai specială puteți alege să nu ieșiți din țară pentru asta și să vizitezi zona de nord a Mării Negre.

De asemenea,  aici găsiți stațiunea Vama Veche care de câțiva ani este cunoscută pentru distracțiile pentru tinerii români, întrecând uneori chiar și Mamaia, când vine vorba de petreceri. Cu toate acestea, de pe plaje nu lipsește berea ieftină sau hamsia, care se numără printre principalele plăceri ale litoralului românesc.

Vacanță în Bulgaria sau România

În schimb, litoralul din Bulgaria are la rândul lui, particularitățile sale. De exemplu,  stațiunile din Bulgaria sunt recunoscute pentru faptul că, în schimbul unor prețuri ușor scăzute  oferă, în cadrul locaților de cazare, un regim all inclusiv. Astfel că, aici nu sunteți  nevoiți să căutați restaurante, sau locuri unde să mâncați de trei ori pe zi.

De asemenea,  tot în Bulgaria găsiți nisip mult mai fin decât în România, dar și o apă mult mai „albastră”, care vă trimite cu gândul  la  Grecia, și astfel nu pare că vă aflați la  malul Mării Negre.

Urmăriți B1TV.ro și pe