Drum expres foarte important, din nou amânat: Cum e posibil: pleci la vânătoare fără gloanțe? (VIDEO)

Drum expres foarte important, din nou amânat: Cum e posibil: pleci la vânătoare fără gloanțe? (VIDEO)
Valoarea estimată a proiectului drumului expres Pitești-Mioveni se ridică la 222,71 milioane lei fără TVA, sursă foto: captură yt

Până la finalul acestui an ar fi trebuit dată autorizația de construcție pentru drumul expres Piteşti-Mioveni, ce va face legătura dintre autostrada Bucureşti-Piteşti şi uzina Dacia şi furnizorii săi.

Firma Search Corporation a cerut reziliere amiabilă

Numai că tot proiectul va fi amânat din cauza faptului că firma Search Corporation, cea care câștigase în 2020 contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, a solicitat rezilierea pe cale amiabilă a contractului deoarece nu a mai reușit să respecte graficul și termenele.

”Am avut un studiu de fezabilitate contractat pentru drumul expres Pitești-Mioveni. Însă firma ce îl realiza nu a reușit să mențină nivelul. Drept urmare, firma respectivă a solicitat rezilierea amiabilă a contractului, conform prevederilor.

Partea de studiu de fezabilitate deja realizată nu va fi reluată”, spune pentru Adevărul Cristian Pistol, directorul CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Pe 29 octombrie 2020 a fost semnat contractul de elaborare studiu de fezabilitate si proiect tehnic de execuţie pentru viitorul drum expres Piteşti-Mioveni cu firma Search Corporation, durata contractului fiind de 18 luni, dintre acestea 9 luni fiind alocate pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Dar firma câștigătoare, singura ce a depus o ofertă, nu a respectat termenele prevăzute în contract, nefinalizând în luna aprilie a.c. proiectul și având întârzieri mari.

Valoarea estimată a proiectului drumului expres Pitești-Mioveni se ridică la 222,71 milioane lei fără TVA

Fapt ce dă peste cap tot proiectul viitorului drum expres Pitești-Mioveni, în condițiile în care până în acest an ar fi trebuit obținută și autorizația de construcție.

”Nu e normal ce s-a întâmplat, faptul că firma care a câștigat contractul nu a reușit să termine studiul de fezabilitate. Cum e posibil: pleci la vânătoare fără gloanțe?

Reprezentanții firmei ne-au făcut tot felul de expuneri, iar acum trebuie să o luăm de la capăt. Firma ar fi putut face cumva o înțelegere cu o altă firmă pentru a nu se pierde atât timp. Se puteau găsi soluții”, a declarat pentru ”Adevărul” Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

Viitorul drum expres, în lungime de aproximativ 10 kilometri, va fi unul de o importanţă esențială pentru industria auto din România, având în vedere faptul că va asigura o legătură extrem de rapidă între Bucureşti şi platforma industrială de la Mioveni, unde în afară de uzina Dacia sunt peste 50 de companii producătoare de componente auto şi aproape 40.000 de salariaţi.

Valoarea estimată a proiectului drumului expres Pitești-Mioveni se ridică la 222,71 milioane lei fără TVA.

Urmăriți B1TV.ro și pe