TRANZACŢIA ANULUI: Cele mai mari bănci din Germania se pregătesc să fuzioneze

TRANZACŢIA ANULUI: Cele mai mari bănci din Germania se pregătesc să fuzioneze

Se pregăteşte tranzacţia anului pe piaţa bancară. Cele mai mari grupuri bancare germane, Deutsche Bank AG şi Commerzbank AG, ar putea fuziona, în contextul în care şefii lor par din ce în ce mai deschişi la această idee.

Der Spiegel citează surse anonime care susţin că şeful Commerzbank, Martin Zielke, „ar prefera să realizeze fuziunea astăzi decât mâine”, deşi directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, le-ar fi spus apropiaţilor că o fuziune în următoarele 18 luni nu este pe agendă, potrivit Agerpres.

Publicaţia adaugă că ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, ar agrea fuziunea celor două mari bănci.

Reprezentanţii Deutsche Bank şi Commerzbank au refuzat să comenteze informaţia.

Alte surse au declarat luna aceasta că firma chineză HNA, cel mai mare acţionar al Deutsche Bank, intenţionează să îşi vândă întreaga participaţie pe care o deţine la banca germană.
Fondul american Cerberus Capital este un investitor important la Deutsche Bank şi la rivalul Commerzbank AG, ceea ce alimentează speculaţiile că ar susţine o fuziune.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare