TRANZACŢIA ANULUI: Cele mai mari bănci din Germania se pregătesc să fuzioneze

TRANZACŢIA ANULUI: Cele mai mari bănci din Germania se pregătesc să fuzioneze

Se pregăteşte tranzacţia anului pe piaţa bancară. Cele mai mari grupuri bancare germane, Deutsche Bank AG şi Commerzbank AG, ar putea fuziona, în contextul în care şefii lor par din ce în ce mai deschişi la această idee.

Der Spiegel citează surse anonime care susţin că şeful Commerzbank, Martin Zielke, „ar prefera să realizeze fuziunea astăzi decât mâine”, deşi directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, le-ar fi spus apropiaţilor că o fuziune în următoarele 18 luni nu este pe agendă, potrivit Agerpres.

Publicaţia adaugă că ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, ar agrea fuziunea celor două mari bănci.

Reprezentanţii Deutsche Bank şi Commerzbank au refuzat să comenteze informaţia.

Alte surse au declarat luna aceasta că firma chineză HNA, cel mai mare acţionar al Deutsche Bank, intenţionează să îşi vândă întreaga participaţie pe care o deţine la banca germană.
Fondul american Cerberus Capital este un investitor important la Deutsche Bank şi la rivalul Commerzbank AG, ceea ce alimentează speculaţiile că ar susţine o fuziune.

Ultima oră
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august
15:26 - Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)
15:23 - Cum va poate ajuta fima de servicii funerare sector 5 cu transportul la cimitir?
15:09 - Ana Birchall o acuză pe Clotilde Armand: Susține că a câștigat un proces, dar de fapt l-a pierdut și chiar documentul citat de ea demonstrează acest lucru
15:06 - Guvernul, un nou proiect pentru recensământul urșilor din România. Ghinea: Numărătoarea populației de urs se va face prin metode digitale